View Single Post
Staro 02.07.2011., 04:51   #2592
Quantum
Make it so

Quantum's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
Upravo o tome pričam - performanse su osjetno slabije kod modela manjeg kapaciteta (link).

Obično se ljudi navuku jer vide kako funkcionira najskuplji model i onda pomisle nabaviti manji, uz pretpostavku da su isti po "snazi" - 0 bodova.
OK, jasno je da padaju performanse s manjim kapacitetom, ali link koji si stavio uspoređuje najjači RevoDrive 3 s najslabijim(?) RevoDriveom prijašnje(?) generacije. Nije ni čudo da je bahato pobrisao pod sa svima.

Neka je pad performansi najmanjeg RevoDrivea 3 nekih 10-20% u odnosu na najveći - nije da će to u nekakvom karakterističnom enthusiast-desktop scenariju ikad biti primjetljivo.

BTW, zbilja me čudi da u ti reviewovi odmah ne uspoređuju više veličina istog modela.

Citiraj:
Nope ... najjeftiniji 240GB Revo je ~675$ sa dostavom i naravno udarit će ti carinu i PDV na to (bez obzira što pričali da se ne carini ova oprema). To ti je znači već 850-900$.
Pa ne bi smjeli udariti carinu - nije li to u istoj kategoriji s knjigama i slično? Mislim, ne znam te propise, ali to bi definitivno trebalo biti tako. Ne znam, također, mijenja li se išta ulaskom HR u EU....

Citiraj:
... snalazim se u kejbljaving poslićima ...
Cable management u dobrom kućištu je gušt, ali govorimo tu o 4 SATA3 kabla i 4 molex-to-SATA kabla. Ja u svom Antec P183 ne vidim baš načina kako bih to izveo - osim ako negdje ne bih našao kablove približno točne udaljenosti kolika mi je potrebna (jer kako se riješiti gvale viška žica?). Pretpostavljam, doduše, da bi to uz dosta truda ipak bilo izvedivo.

Citiraj:
BTW pokušaj ostvariti garanciju (ukoliko je uopće dobiješ internacionalno) na uređaje poput Reva i izračunaj koliko će te koštati (slanje poštom) u stranu državu, dok je garancija na ovdašnje SSD-e besplatna.
Da, slažem se - to jest problem i gnjavaža. Pretpostavljam da je tu sad samo pitanje koliko čovjek želi riskirati da bi se jeftinije dočepao takvog komada hardvera.

Citiraj:
PCIe x8 SATA 3 diskovni kontroler je ovdje u prednosti naspram PCIe x4 Reva ... zar ne
Apsolutno, ali tu već zalazimo u 500US$ price-range kontrolera (kako si i sam rekao), koji čini 70% cijene najslabijeg Reva 3. Kada si rekao da ne bi stavljao Vertexe3 u RAID, nisi rekao koje bi diskove prije stavio? Intela? Samsunga?

Citiraj:
BTW PCI-X pojam i PCIe pojam su dvije različite stvari.
Lapsus calamis

Citiraj:
Dakle, nije 700 "zelembaća", brzina je daleko od 480GB modela, a za pouzdanost bih se složio sa Iggijem ... u ovom trenutku je upitna/neprovjerena.
Slažem se da je to neprovjeren komad hardvera, iako kad sam govorio o tome mislio sam na matematičku pouzdanost - uz pretpostavku da je elementima pouzdanost "približno jednaka", manja je vjerojatnost da krepa jedan element nego sustav od četiri elementa (od kojih je svaki element kritičan za taj sustav, a to je slučaj u RAID0 polju).

BTW, OCZ rejta taj svoj disk sa MTBF od 2 milijuna sati, dok je recimo Intel 510 (a njihovi diskovi slove kao etalon pouzdanosti, AFAIK) rejtan na 1.2 milijuna sati. Neka je OCZ napuhao taj svoj broj za 50%, svejedno mi se čini da je RAID0 nepouzdaniji. Bez obzira na backup (mislim, zbilja je suludo držati 4x RAID0 neštićen, to je non-issue), pitanje je tu i outage timea....

Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Većina AM3+ ploča baziranih na 900 seriji čipseta dolazi sa četiri do šest SATA3 konektora podržanih od strane čipseta, te dva SATA3 konektora podržana od strane Marvell čipa.
OK, štima, ali postoji li ploča s 4x Intel kontrolerom? Koliko čitam, Marvell se performansama nije baš iskazao.

Također, možda sam neopravdano konzervativan, ali baš i ne bih povjerio svoje 4x RAID0 polje nekakvoj Asmediji.....