View Single Post
Staro 24.04.2011., 20:16   #45
zmaksonvil
Bridge Master
Moj komp

zmaksonvil's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor wireless_os Pregled postova
Da li si siguran da je defragment jedino sto si napravio prije nego ti se ovo pocelo dogadjati?

Ako si u samom programu imao ukljucenu opciju da ti mice sistemske datoteke ili tako nesto, moguce da je nesto smrdao. Ali cisto sumnjam. Napravi chdsk pa vidi..mozda popravi stogod.
Inace, meni se to znalo dogadjati, taj spori boot ali zbog mreze...jednom je radilo ok, odjednom pocelo stekat..to mi se na XP dogadjalo, na 7 nikad.
Inace svakom je neki soft dobar. Za defragment ja preporucam auslogic defragment.... meni od besplatnih najbolji. Pa probaj drugi puta sa time, ako ovo rijesis.
100% sam siguran da sam samo defragment radio prije usporenja.
Ovaj moj O&O defrag, nema neke posebne opcije, tako da je gotovo sigurno on sam ispremiješao sistemske datoteke, pa ih sad jadničak traži u bespućima diska...
A za sken diska... iliti chkdsk, on samo pregleda disk, neće presložiti ništa da bude sve po starom i na jednom mjestu.
Ma u biti mislim da sam ja zaheb'o stvar što sam izvadio disk iz kompa, i stavio ga u drugi i tamo defragmentirao. A sve to sam napravio jer mi se na tom starom komu (Abit ploča, socket 939, procesor 3800+) sistem svaki put smrzavao kad bi pokrenuo neku veću disk aktivnost, kao što je defrag ili HD Tune... pretpostavljam zbog SATA II diska, i sumnjive podrške ploče socket 939 za SATA II, vjerojatno ploča savršeno radi na SATA I brzinama. Mislio sam da je možda disk u pitanju, ali disk je u drugom kompu radio sa-vr-še-no, provrtio sam sve testove, HD Tune "Error scan", i na kraju ga još i defragmentirao. Ovo zadnje baaš i nisam trebao...BTW, disk je nov, novcat, nema šanse da ne radi...

Skinuo sam "Auslogic defragment" koji si mi preporučio, vidim da pod opcijama ima "Move system files to the beginning of the disk", što bi trebalo biti upravo to... nadam se barem.

Koji vam je najbolji "komercijalni" defragmenter? Pretpostavljam da su bolji od besplatnih.
zmaksonvil je offline   Reply With Quote