Citiraj:
Autor domis
@pimp (jeb se đuka, moras pisati post isto kad i ja  )
eh opet generaliziranje
gle, nema svatko zivaca svakih pola godine, godinu mijenjati nesto u kompu (ovo je PCE forum, pa to ne vrijedi ovdje  )
ugl, ja bi bil najzadovoljniji da imam kojih 15k kuna, kupim highend komp, monitor, periferiju (iltiga sve  ) i to da nemoram mijenjati slijedecih 5-7god.
mainstream se najvise isplati korisnicima koji žele biti u toku s tehnologijama, i to je relativno dobro razmisljanje, ali zamisli sad nekog ko se bavi nekakvim poslom. mislis da ta osoba ima vremena i živaca komp svako malo unaprijeđivati? iskreno, da ja zarađujem svojim radom na racunalu, prije bi kupil novi komp nego prekapal po starom. 
|
slažem se s tobom da je jednostavnije i manje kompliciranja kupit high end komp, makar smatram da mainstream komponente nebi trebo mijenjat svakih pol godine. dobro ja sam se krivo izrazio, mislio sam na neki viši mainstream , ne sad baš ono što jeftinija varijanta. ja smatram da komponente (e7500, gts450, 2x1gb ddr21066) koje koristim u kompu u zgu nebudem trebo mijenjat sigurno sljedećih 2 godine, ako ne i više.
al granica između nekog high enda i višeg mainstreama ima značajan skok u cijeni, stoga je s novčane strane čisto isplativo. možda ne razmišljaju svi tako, i znam i sam da sam prije par godina išo strogo na high end i nisam o ničem drugome razmišljo. ali danas npr. imam puno više troškova života i drugih interesa, a opet želim kao što si reko biti u toku i uvijek moći odigrati neku novu igricu na nekim pristojnim settingsima.
svugdje je tak, ako se želi sa što manje novaca dobit dobru stvar. možeš kupit npr golfa i bez brige i bez pameti ga vozit, imaš garanciju za servis i boli te briga, ali ćeš potrošit 140 k kn. a možeš za duplo manje kupit 8 godina starog bmwa, vozit ćeš se u puno boljem autu, ali imat ćeš borbu sa kvarovima, makar će te u konačnici doć jeftinije.