Citiraj:
Autor Chome
Pa kako se može svaki receiver automatski kalibrirani pomoću onog mikrofona što se dobije sa njim može se i ručno kalibrirati odnosno podesiti equalizer.
Mislim ja sam si podesio već kako bi odgovara ali rado bi probao i na neki drugi način pa zato pitam kako drugi to riktaju.
|
Da, resiveri se mogu kalibrirat s mikrofonom ili SPL metrom. Štoviše to je i poželjno. Ali za muziku...i dalje mi nije jasno što bih ti to kalibrirao?
Jedino što mi pada na pamet je da možeš prčkat po balansu ako ne sjediš u centru ili akoje je anti-skating u kur*u.
Sve ostalo ...takozvano "
jebavanje signala"* nije baš u duhu hifija.
Slobodno me smatraj zatucanim ali za muziku , meni je puno bolji pasivni preamp nego 'receiver'.
Inače ,kad si več spomenuo pjesme i kalibraciju / resiver ...ja sam naučen da je ovo HiFi tema a trpat resivere u istu temu s pojačalima ...nedostatak odgoja i kulture. Pripazi drugi put.
*
stručni audiofilski izraz za namjerno produženi put signala kroz hrpetinu nepotrebne elektronike.
Citiraj:
Autor Ziiky
Audiosisa koliko mi je poznato ne dira u tonalitete, eequalizere i sl. Kalibracija se iskljucivo bazira na podesavanje i uskladjivanje glasnoce kanala, udaljenosti zvucnika od gledatelja i njihov odziv u prostoru
|
a kako bi sve to audisisa srihtala bez 'ekvilizacije' ?
Citiraj:
Autor Ziiky
Taman sam usvirao HDD i ostale komponente HTPC-a, a zena mi promjeni ime root foldera 
Sad moram sve ispocetka 
|
Citiraj:
Playing the file from a deeply embedded folder instead of from top of directory:
Audible.
Seems to have same effect when file path name is maximum length, regardless of directory structure. Probable reason -- buffering issue, since the music playback software takes considerably longer to load the data prior to playback in these cases.
|
KLjIK