Citiraj:
Autor -POP-
Se meni čini ili finish nije vrhunski odrađen?!
|
Mogao je biti i bolje odrađen.
Citiraj:
Autor dubravkol
Bojim se da si se malo zeznuo sa ovom zamjenom, jer mislim da je daleko teže riješit se diy zvučnika upitne kvalitete ( westra visokotonac ) nego nekih kupljenih kutija, tak da čovjek koji ti ih je utrapio prošao je i više nego dobro
Sretno s novim kutijama, i za budučnost malo manje mijenjanja komponenti a više uživanja u njima
|
Tog sam svjestan, DIY stvari je puno teže prodat i kad i ako ću ih prodavat, morat ću završni finiš odraditi kako spada. Onaj tko ih lakirao nije se potrudio 100%.
Koliko sam ja upućen, Westra mid/bass je, a Monacor visoki. Razlika u zvuku i kvaliteti je očita, bez daljnjeg.
A sad, dal sam se zeznuo, ne znam. Vidjet ćemo. Novi sam u tome, dajmonde sam slušao godinu i nešto i htio sam nekaj drugog.
Citiraj:
Autor xsabaras
Čestitke na zvučnicima, slušao sam ih, ne baš taj par ali po tom projektu izrađene i iznenadile su me koliko opušten zvuk imaju a ničeg ne fali.
|
Bassa pogotovo.
Evo i specifikacije (opisno)
"Skretnica je prvog reda, folijski kondenzatori i zračne zavojnice velikog presjeka. Frekventni raspon 45Hz-20kHz +/-3dB (anehoic), u prosječnoj sobi -3dB na cca 35Hz. Osjetljivost 90dB/2.83V/1m. Za pojačala od 20 do 200W/4ohm. Impedancija 6 ohm nominalno, 4.2 ohm minimum na 170Hz. U prijevodu, nisu teški za tjerati. Karakter zvuka zadržava se od najmanjih do najviših glasnoća.
i jos ovo - neki podaci se ponavljaju :
driveri - Westra bas/mid i Monacor visoki (modificiran). U trecinu cijene koristenog materijala, ne racunajuci rad. Dimenzije 100 x 20 x 30 cm. Zavojnice motane na zraku, zica 1.4 mm (za bas), MDF kutija, moze se poslausati uz dogovor. Skretnica je prvog reda, zračne zavojnice velikog presjeka. Frekventni raspon 45Hz-20kHz +/-3dB. Osjetljivost 90dB. Za pojačala od 20 do 200W. Izvrsne kutije za nisku cijenu, u rangu visestruko skupljih tvornickih kutija, izuzetno cistog i dubokog basa, zahvaljujuci transmision line konstrukciji (tunel duzine cca 1,7 m). "