View Single Post
Staro 20.02.2011., 19:12   #235
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Rista Pregled postova
Hmm, zanimljivo. Za onaj prvi sam 100% siguran da je na kutiji bila naljepnica Recro. Na ovome nije.
Ne cini ih Recro boljim ili losijim, samo je pozeljno u ovakvoj situaciji od njih uzimati, dokle god imaju najvece skladisno zaprimanje modela.

Citiraj:
Steta, jer monitor je jako dobar za svoju cijenu. 1920x1200 na 24" je bas super pogodjeno i za rad i za igre i sve.
Kod nas, uz spomenutu preporuku pregleda, ili vani u susjedstvu, ili u jednako opremljenom centru/ducanu.

Citiraj:
Sto se kontrole kvalitete tice, cini mi se da je tu najvise kriv LG.
Proizvodjac proizvodi u zadanim specifikacijama, uz poznate nesavrsenosti uopce prozvodnje LCD-a kao takvog. Skuplja selekcija kosta, a njoj nije mjesto u masovnom izbacivanju na tisuce i tisuce monitora tjedno. Neke stvari su se popravile a neke unazadile u procesu. Ali kolicina potraznje svakako ne pomaze u segmentu koji cijenom mora biti super atraktivan.

Citiraj:
Mislim da si malo i rekao, a i Eizo i nije bas dobavjliv kod nas zar ne?
Naravno da je. Ako pretrazis forum uz spomen Eizoa, pronaci ces sve odgovore na svoja pitanja. Ukljucujuci gdje, kako i zasto. Ali i odgovor na lovacke price o Eizo monitorima, koji se pocesto svode na nevidjenu raspravu o bolidima koje nitko nije vozio, ali svi "znaju" najvise o njihovim manama. Iz forumski novijeg Eizo datuma.

Dok drugi segment Spectre i malobrojne ekipe ima vecu toleranciju primanja matrica, ali i drugaciju politiku vracanja i zamjene. Izuzetak je HP Dream, koji ima identican tretman kao i ostali HP monitori po pitanju zamjene. No to sam vec par puta spominjao pa pretrazi ako te zanima vise.

Citiraj:
Za NEC 2490WUXi bih dao te novce ali to je vise nemoguce naci.
Iz vana se i dalje moze pronaci. Samo i on ima storiju iz pera vlasnika, po pitanju vracanja. Tako da ga je isto pozeljno isprobati, posebno uz poznati Nec-ov (opet velicina) povratni US refurbished program.

Citiraj:
ali opet kako objasniti masovne probleme sa zutilom na iMac i Cinema 27" ekranima.
Jednostavno. Proces nije savrsen a potreba trzista ogromna. Razocarani uvijek pisu vise od onih zadovoljnih. Apple je po pitanju naplate ionako prica za sebe i nadilazi problem monitora. Najveci problem su imali s 23" Cinema modelima, koji su se najvise ozloglasili reputacijom medju graficarima. Unapredjenu verziju te matrice imam u svom monitoru, ali i ona je mogla zavrsiti kao manjkavi model kod nekog vlasnika. Kao i prve 20"-ce, ili kao bilo koja druga serija Samsung/LG. Danas je vise prica o losim primjercima a manje o seriji. Samo kad se ponovo vratimo na brojku potraznje i prodaje onda se sve ponovo pomijesa

Citiraj:
Zbog toga me najvise i veseli Samsungov PLS. Ne sto je samo ime Samsung pojam za nekakvu kvalitetu nego sto ce LG tu konacno dobiti konkurenciju.
PCE je pun prica o dojmovima te kvalitete Odnosno,moze ici u oba smjera kao i kod LG-a. Tako da ne treba generalizirati iskljucivoscu odabira. Konkurencija je svakako odlicna, a nova izdanica IPS-a pokretacki inovativna. No tek imamo vidjeti sud prakse.
Visage je offline   Reply With Quote