View Single Post
Staro 08.01.2011., 13:07   #15
Ivan_Brajcic
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2010
Citiraj:
Autor Getriba Pregled postova
@fleks

pa nisam reko da se nikad nisam bavio programiranjem i da neznam nikoji problem riješit
dapače, mislim da sam u stanju riješit neke srednje teške programerske zadatke...
Srednje težak programerski zadatak je prilično relativan pojam. Ono što shvatiš kad se baciš u konkretno programiranje (8+ sati dnevno na konkretnim zadacima) je da nije sve u dobrom algoritmu, poštovanju urednog koda i ostalom nego jako veliku ulogu igraju okolnosti. Primjerice, tijekom desetak godina programiranja napisao sam dosta web i desktop programa, ali jedan problem, naizgled vrlo jednostavan, nisam uspio riješiti na nimalo elegantan način. Riješio sam ga, ali takvim načinom kojeg se čak pomalo i sramim. Konkretno, iz PHP-a pristupiti fajlu na drugom računalu (koje nije web server i ne smije ni biti). Naizgled jako, jako, jako jednostavno, ali onda naletiš na zamku. Nisam našao nikakav način kako iz PHP-a pristupiti shareanom folderu, mapiranom disku, čak sam se igrao i s NTFS-om, ali ništa. Na kraju sam napravio na serveru pozadinski desktop program koji je na zahtjev PHP-a pristupao željenom fajlu na drugom računalu. Dakle, s oznakama lagan, srednje težak i težak zadatak oprezno. Trebaš voditi računa i o osobnim preferencijama. Meni osobno najviše leži sve što se veže uz baze podataka, ali napraviti "lagan" zadatak s grafikom mi je ubojstvo.
Ivan_Brajcic je offline   Reply With Quote