Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 10.12.2010., 17:51   #4468
Nebbo
gejmer
Moj komp

Nebbo's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Pozdrav,

trebao bih savjet prilikom kupnje HiFi opreme, odnosno kompletnog HT rjesenja.

Radi se o velikoj prostoriji, otprilike 42 kvadrata. Strop je visok 2,40. Drugim rijecima, Subwoofer kao i ostatak zvucnika ima tesku zadacu popuniti volumen prostora. Na podu su smjesteni parketi, a jedna cijela bocna strana je u staklenoj stjenci.

Sustav mora podrzavati vise zona, odnosno dnevni boravak kao jedna zona i hodnik/vrt kao druga.

Primam savjete, budzet nije bitan, ali i bez perverznih pretjerivanja

Ovo su komponente koje sam ja nakon dugo proucavanja izabrao:

1. TV Panasonic Plazma, 50VT20
2. A/V Receiver Onkyo TX-NR808
3. Prednji L/D samostojeci zvucnici KEF IQ90
4. Centralni zvucnik KEF IQ60C
5. Straznji L/D samostoječi zvucnici KEF IQ70
6. Subwoofer KEF PSW2500
7. Izvor: POPCORN HOUR C-200 + Blu-ray pogon

Kod 7. je proradila moja informaticka strana, gdje sam probao zadrzati jednostavnost koristenja sustava, a sa druge strane kompatibilnost sustava sa danas ogromnim brojem ponudjenih formata (divx, .mkv, BR, BR ISO...). Drugim rijecima, ako ste misljenja da Popcorn nema sto raditi u ovakvom sustavu, slobodno predlozite bolji player (po mogucnosti BR, s obzirom da se radi o 3D TV), ali i komponentu koja ce pruziti jednostavno koristenje i baratanje sa digitalnim medijima poput mkv-a, avi, jpeg, mp3...

Isto tako dizajn komponenata je iznimno bitan, ali on je tek na drugom mjestu. Na prvom mjestu je kvaliteta prikaza/zvuka. Zbog toga i ide Panasonic-ova 50VT20 plazma, jer unatoc ruznom i staromodnom dizajnu/okviru, zbilja nudi vrhunski prikaz sadrzaja.

Primam sve savjete, sugestije...

EDIT: zaboravio sam navesti jednu stvar. Sve to bi bilo pozeljno kontrolirati uz pomoc jednog daljinskog upravljaca. Ovdje stvarno mozete savjetovati razno-razne perverzarije koje su dostupne na nasem trzistu.. Slobodno budite kreativni Samo jedna bitna stvar: daljinski upravljac mora biti ogroman, sto veci...

Zadnje izmijenjeno od: Nebbo. 11.12.2010. u 13:14. Razlog: Ispravak kvadrature prostora
Nebbo je offline   Reply With Quote