Citiraj:
Autor Albert Wesker
a ti si isprobao svaku Asrock i Asus plocu da to mozes potvrditi?imao Asus M4A79T Deluxe i ta ploca mi je uvijek davala tocnu voltazu koju bih stavio u BIOS-u.za Asus ploce nebih rekao da overvolta svaka ali Asrock...njihove ploce overvoltaju i to skoro svaka.da ti ne govorim o AOD 790GX 128M...no uglavnom,posto vecina vristi da je 1.5 voltaza ok za AMD procesore ukoliko je ok temperatura,jel je itko od vas imao procesor na 1.5 volta na 2 godine i da mu sad radi normalno na toj frekvenciji?
EDIT: sad vidio da Zvone ima Asrock plocu....nista cudno za Asrock....
|
Imao sam ih par komada (Asus/Asrock) i nijedna nije davala napon stabilan u 0.03V.
Uz to pricao sam sa covjekom ,koji je kroz ruke provukao puuno vise ploca nego ja, bas o tom overvoltanju te mi je spomenuo da i cak i Asus crosshair ploče znaju imat oscilacija u naponu i da je to jednostavno tako.
Citiraj:
Autor zvone07
Problem je kad ga stavim na 3,6 (1.39 V) čim krene u OCCT Blue Screen... A imam Zalman Performu cooler tak da temp nisu problem.. Možda je fakat problem napajanje? Fortron 400W koji je već 4 godine star sumnjam da može sve držat pod kontrolom... Kaj vi mislite?
Mislio sam uzeti LC Power Silent Giant 650w oko nove godine..
|
Jesi ikad pomislio da procesoru treba vise od tih 1.39v za 3.6 (posto je otkljucan). Mome je na prijasnjoj ploci (Asus m4a785tdv-evo) trebalo 1.4625V u biosu (1.42v-1.48v u windowsima ) da bi radio stabilno na 3.6 otkljucan na 4 jezgre.
Sto se tice napajanja, ako je Fortron PNF serija nemas se sto brinut, bar s trenutnom konfom.