View Single Post
Staro 01.12.2010., 20:03   #1035
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Albert Wesker Pregled postova
a ti si isprobao svaku Asrock i Asus plocu da to mozes potvrditi?imao Asus M4A79T Deluxe i ta ploca mi je uvijek davala tocnu voltazu koju bih stavio u BIOS-u.za Asus ploce nebih rekao da overvolta svaka ali Asrock...njihove ploce overvoltaju i to skoro svaka.da ti ne govorim o AOD 790GX 128M...no uglavnom,posto vecina vristi da je 1.5 voltaza ok za AMD procesore ukoliko je ok temperatura,jel je itko od vas imao procesor na 1.5 volta na 2 godine i da mu sad radi normalno na toj frekvenciji?

EDIT: sad vidio da Zvone ima Asrock plocu....nista cudno za Asrock....
Imao sam ih par komada (Asus/Asrock) i nijedna nije davala napon stabilan u 0.03V.
Uz to pricao sam sa covjekom ,koji je kroz ruke provukao puuno vise ploca nego ja, bas o tom overvoltanju te mi je spomenuo da i cak i Asus crosshair ploče znaju imat oscilacija u naponu i da je to jednostavno tako.

Citiraj:
Autor zvone07 Pregled postova
Problem je kad ga stavim na 3,6 (1.39 V) čim krene u OCCT Blue Screen... A imam Zalman Performu cooler tak da temp nisu problem.. Možda je fakat problem napajanje? Fortron 400W koji je već 4 godine star sumnjam da može sve držat pod kontrolom... Kaj vi mislite?

Mislio sam uzeti LC Power Silent Giant 650w oko nove godine..
Jesi ikad pomislio da procesoru treba vise od tih 1.39v za 3.6 (posto je otkljucan). Mome je na prijasnjoj ploci (Asus m4a785tdv-evo) trebalo 1.4625V u biosu (1.42v-1.48v u windowsima ) da bi radio stabilno na 3.6 otkljucan na 4 jezgre.
Sto se tice napajanja, ako je Fortron PNF serija nemas se sto brinut, bar s trenutnom konfom.