View Single Post
Staro 27.11.2010., 21:36   #719
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Dobro, "ne valja" se može interpretirati drugačije, naravno pod tim ne mislim da ne daje sliku, fulava fokus non-stop ili da ima neupotrebljivu kvalitetu.

No, s druge strane velika većina Canonovih objektiva je jednostavno "outdated" te ne ide dobro na nove/novije senzore na način da kvaliteta slike može biti čak i gora jer staklo ne može razlučiti niti blizu toliku rezoluciju i dolazi do pojave raznih artefakata.

Na kraju se dođe do toga da Canon ima šaku od desetak-dvadeset modernijih objektiva a ostalo je više-manje slabo upotrebljivo.

Recimo, imaš 70-300 jedno 3-4 objektiva od kojih nijedan nije baš dobar, a upitno je i kakav je ovaj novi "L", tj. sumnjam da opravdava cijenu.

Također, svi kitovi su vrlo loši, 18-55, 17-85.. optički uopće ne koriste prednosti aparata sa većim senzorom.
Čak i neki "L" objektivi ne opravdavaju tako visoku cijenu jer im performanse nisu baš nešto: 24-70mm 2.8, 50mm 1.2, 70-200mm 2.8 mk1, 100-400mm L i sl.

50mm 1.8 nije loš za ono što je, ali ima neopisivo loš AF u kojeg se uopće ne možeš pouzdati, a što se tiče oštrine, ima par tih primeova koji tek postaju značajno oštrim na f5.6 i iznad. Koji je onda smisao prime objektiva?
ovo sa starijim objektivima je normalno, nije stvar u starosti senzora nego u rezoluciji, dal ti na auto stavljaš gume koje su se proizvodile prije 10 godina i očekuješ da ćeš se voziti u punoj brzini sa novim autom?
tehnologija ide dalje, ako pratiš razvoj tijela onda bi trebao i objektiva ako želiš vrhunsku kvalitetu slike

budimo realni, svatko ko kupi aparat od 16-18mp na više i uzme kit objektiv po meni nije normalan ili je totalni amater što se fotografiranja tiče

canon ima bolje i lošije objektive, isto kao i svaki drugi proizvođač

da te pitam, kolko si L objektiva probao? znači baš uzeo i okinuo par fotki za test, znači ne da loviš kadar nego da isprobaš same mogućnosti objektiva

od ovih gore ja sam probao 70-200 2.8 i imam 100-400, na FF senzoru sa 16.7 mp, oba objektiva su odlična

kolko sam shvatio preferiraš olympus, da se razumijemo ne želim ovdje raspravu koji je bolje itd... već ti samo želim reći, olympus trenutno ima dslr sa 12 mp, ne više
kakva će situacija s njihovim sadašnjim objektivima biti kad izbace rezoluciju od recimo 20mp?? identična kao sa canonom, a tada nećeš reći da olympus ne valja, jednostavno tehnologija ide dalje ne možeš pratiti samo tijela a objektive ne, nažalost je tako

opet ponavljam 50 1.8 je objektiv sa najnižom cijenom (od canonovih objektiva) i odnos kvaliteta slike/cijena objektiva je super i tu nema govora

Citiraj:
Autor rib@ Pregled postova
To unaci da svi Canonovi objektivi valjaju, drugim rijecima da nema losih?

Btw za samo jedan objektiv se govorkalo da je dno boce Coca Cole, i zamisli bas je bila rijec o Kenjonovom objektivu

Odlican za svoju cijenu, ne znaci i da valja odnosno da nije los/iji od drugih.

E sad ovo sluzi 4, 5, pa cak i vise godine je meni osobno u najmanju ruku smijesna izjava, a razloge mi se sad ne da nabrajati.
ne to ne znači da su svi savršeni

o kojem to objektivu je bila riječ?

naravno da ima boljih, za koju cijenu? i reci mi zašto ti je smiješna izjava da objektiv koji košta 800kn traje 4 i više godina
jed2i je offline   Reply With Quote