View Single Post
Staro 20.11.2010., 22:47   #986
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor ECHO Pregled postova
Mislim da bi svima trebalo biti jasno da high end grafička kartica traži isto takav CPU dakle high end i tu ljudi griješe što se u cijeli sistem ne ulaže podjednako tj. optimalno.Kupuju se bijesne grafe i onda nezadovoljni situacijom "na terenu" isto to prodaju i po par stotina krznaša jer njima neradi kao drugima.Kao što si i naveo i7 kombinacija sa GPU-om 5870,480 GTX i jaće.Prića isprićana već mnogo puta ali nitko nesluša.
Daj grafu što jaću(2000kn+) a CPU može bilo koji X2(400-700kn) pa kad ga se naclocka bit će to OK.
Naravno da i tu ima granica. Ako sa C2Q na 3,2GHz imam strahovit bottleneck sa GTX460 cak i kad je downclockam, to nije normalno. Taj isti procesor bez problema tjera i naclockanu HD5870.
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Sve je ok dok se ne naleti na neku procesorski zahtjevnu igru, kao recimo Starcraf2 ili neku ozbiljniju dx11 igru, koja iscucla zadnji atom iz apsultuno svega u kompu, broja jezgri, taktova, efikasnost strukture, casha, kolicinu i brzinu meme itd.. u tim situacijima i jedan q9550, za kojeg mnogi briju da je ne znam kakva zvijer, pokazuje slabosti iako ima tonu casha i 4 jezgre. Sama struktura i njena efikasnost je slabija i u programima koji to znaju iskoristit dolazi od pada perf.

Torla, CPU ti je sigurno bottleneck u toj igri. gtx460 ima snage ganjat mafiu2 sa max detaljima i medium physix u 1920x1080 sa 50tak fps. Trebala bi bit najmanje duplo brza od bilo koje g92 grafe. Imas solidnu maticnu i klokni taj proc koliko ide.
Kao sto rekoh, problem je samo kod Fermija, kod ATI-ja ne postoji. Q9550 je jos uvijek izvrstan procesor, overclockan jos uvijek nijedna igra ne zna iskoristiti. To najbolje znaju oni koji ga imaju kad pogledaju iskoristenost CPU-a. Starcraft2, koji jest procesorski zahtjevna igra, isto ide lose sa Fermijem. Nisam osobno probao, ali sam citao po netu. Cinjenica je da su igre i dalje GPU ovisne, to sto je Fermi izuzetak je vise problem sa Nvidijinim driverima. Navodno ce iduce godine taj problem rijesiti. Navodno.
Citiraj:
Autor HCS Pregled postova
Hvala na ovome infou, dobro je takve stvari znati, ali malo nije realno da moras imati proc od 2k+ kn za grafu koja nije high end, znaci nekih 1200kn, nadam se da ce to s novijim driverima slozit....
Ja bih volio da sam ovo prije znao, jer sam imao priliku kupit graficku jednom u 3 mjeseca, a uzeh GTX460. Kako god, idem na Sandy Bridge ili Bulldozer iduce godine.
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Polovni i5 750 za nekih 1100kn, nalokan iznad 3.5ghz ce odradit isti posao kao i duplo skuplji i7 procevi ili bolje od q9550 proca za koje ljudi da ju vise od 1200kn.
Istina, i5 750 je super CPU za 1100kn, ali nekad nije jednostavno, niti finansijski opravdano mijenjat citavu platformu koja je prilicno kompententna, govorim o ljudima sa C2Q i Phenom II procesorima.
SRV je offline   Reply With Quote