Za pocetak da objasnim kaj radi i kaj je radilo:
Max fsb na toj ploci koji sam izvukao je bio 515-520MHz (NB na 1.2v) i nisam ni pokusavao vise, 100% stabilno sa proc-om e8400 E0.
Nikakvih problema nije bilo, nista nije zahtjevalo neke posebne napone, samo vcore, pll, nesto malo cpu refrence, dram refrence i NB voltage.
Problem:
Sada sa q9550 nema sanse da ga dobim stabilno na vise od 443MHz fsb, vec mjesec dana svako malo isprobavam sve kaj saznam prek googla i nece ni za megaherc gore. Prvi i osnovni problem je kaj ne dize drivere od grafe (prvi put ovakva glupost) ak idem preko 443, a drugi je da ne prolazi niti jedan test stabilnosti.
Probao sa jacom memorijom i slabijom grafom, e tu je novost da driveri od grafe rade normalno, al i dalje sistem jednako nestabilan.
Probao sam i smanjit mnozitelj na cpu, 0 efekta, dakle ostaje mi samo ploca kao ''krivac'', jer napajanje pratim multimetrom i ne pokazuje nikakve znakove naprezanja.
Nista se ne pregrijava, svi hladnjaci mlaki, memorija mlaka, cpu ne prolazi 60°c ni pod razno.
Kaj mi jos preostaje prije nego je prodam duboko razocaran u gigabyte-ov ''viši rang''?