Tema: F1 2010
View Single Post
Staro 08.10.2010., 15:22   #458
ehohr
Premium
Moj komp

ehohr's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor TheBEaST Pregled postova
Ajme, pa to je i realno da nebreš raditi takva vremena u utrci.
U kvalifikacijama imaš goriva za recimo 3-4 kruga, a u utrci imaš više goriva pa na taj način i više potrošiš gume. A na kraju dok imaš lakši bolid su ti gume već istrošene recimo. Ovisi kak si podesil tire simulation i fuel simulation...

U stvarnoj F1 je npr. najbrzi krug pojedinog vozaca na utrci sporiji po 3 sec i više u odnosu na njegov nabrzi krug u kvalifikacijama. A u prvoj polovici utrke i da ne govorim kolko su sporija vremena...
Ovisno o stazi tj koliko zdere gume, ali cinjenica je da u stvarno svijetu najbrzi krugovi u utrci dolaze u zadnjim krugovima jer su bolidi pero laki a ne unisti svaka staza gumu jednako.

Citiraj:
Autor Mr.Ex.President Pregled postova
Šta voziš?
Ja baš na istoj stazi i ovaj legend mi počinje ić na neku stvar, njega sam uključio da ubrzam vodeće, a ubrzao sam sve. I to ne samo u ovoj utrci, nego u svim do sada, prvi (obično Webber) vozi 1:23, dok HRT i ekipa vozi 1:25...
Jel tako i vama?!

Prčkao sam po setupu al uglavnom ne napravim ništa pametnije nego kad koristim quick setup, a i neman 3 dana da isprobam svaku opciju posebno...
Onda sam išao vidit jel do mene ili čega već pa san otišao na Trial i uzeo RB, jebote kako je taj bolid lagano vozit Odvozio sam 2,3 kruga i bez neke posebne prilagodbe napravio par 1:22 krugova zaredom, a potom se spustio i 1:20, a vjerovatno bi se dalo i brže...
E sad, moguće je da Lotusu ne paše moj agresivniji stil vožnje, ali igri svakako treba patch, na 1. i 2. modu težine nije nikakav problem uć u bodove (što mi je osobno gadljivo igrat), dok na 3. i 4. razini težine jebeni HRT bolidi voze 1.5/2 sekunde sporije od RB pa tad jedva uđem u Q2 i to sa skoro savršenim krugom Tako da nikako na zelenu granu...
Mislim nije meni problem bit 21. ili 20. to je ionako realno mjesto Lotusa, ali malo frustrira kad potrošiš 2 sata i napraviš 20-30 krugova, a budeš 22. ili 23.
Catalunya je staza gdje AI ubija, drugi sektor im je puno brzi nego sto vecina moze odvest u igrici s losijmi bolidima u karijeri, meni je to islo na zivce strasno pa sam malo googlao i skuzio da dosta ekipe ima probleme u utrci s AIom kao da ne trosi gume i zadnja sikana je strasno teska a komp leti preko nje. Ima jos par staza gdje AI ubija tj vozi kako bi stvarno trebao voziti a tebi bolid i gume nece dopustit da vozis toliko brzo tipa Silverstone, Hungaroring, Yeongam, Suzuka tu AI vozi brutalno a na bolidu tipa Force india ili Williams ti jako osjetis gubitak gripa iz kruga u krug, meni je u Yeongamu pala kisa i tu sam automatski brzi od AIa, inace se nebi bas veselo proveo.

Ja sam trenutno poceo drugu sezonu s Red bullom, nisu mi ponudili Mclaren koji sam htjeo jer Webber je najbolji AI vozac u igrici doslovno ubija. Ali sam red bull je jako jako brz u karijeri, osjeto bolje koci, lezi i ubrzava, s takvim bolidom se mozes boriti i cak si dopustiti gresku dok sa Lotusom ne smijes a cak ni sa force indijom.

I inace je puno lakse vozit protiv AIa na 50% ili vise % utrke jer se puno lakse prilagoditi na gubitak goriva.
ehohr je offline   Reply With Quote