Pozdrav svima
Iako bi tema mogla ici u "softverske probleme", otvaram je ovdje jer se tice cijele GTX 4xx serije grafickih kartica, pa me zanimaju samo misljenja ostalih, ne trazim rijesenje
Neki od vas su citali
ovu moju temu i problem je bio rijesen, ali samo nakratko, jer je sada opet isti problem. Naime, nakon nekoliko dana testiranja i istrazivanja po netu, otkrio sam da dosta korisnika GTX 4xx serije (svi proizvodjaci) ima slican problem sa zamrzavanjem kompa na Windows 7 "welcome" screenu. Problem se manifestuje iznenada, a kad se jednom pojavi gotovo ga je nemoguce rijesiti. Problem izazivaju driveri, i to se cini svi driveri koji postoje

Jedini nacin da korisnik normalno koristi racunar je da u safe mode-u izbrise sve Nvidia drivere i koristi standard graphics adapter

Instaliranje bilo kakvih drivera konstantno izaziva freeze na welcome screenu nakon podizanja sistema. Postoji dosta tema na netu oko ovog problema i cini se da je jedino rijesenje zamjena kartice

Drugo rijesenje je da se kartica stavi u drugi slot, ali to samo privremeno odgadja problem i onda se opet pojavi
Da napomenem, problem se ne javlja kod svih vlasnika kartica, vec samo kod pojedinih. Uzrok je losa serija ili nesto drugo
U ponedjeljak cu vjerovatno zamijeniti karticu ako do tad ne rijesim problem, pa me zanima da li je iko drugi imao ovakav ili slican problem sa GTX 4xx serijom?