View Single Post
Staro 19.08.2010., 11:26   #1
DEfragmenter
Registered User
Moj komp

DEfragmenter's Avatar

Datum registracije: May 2010
Dijeljenje datoteka preko mreže

Pozdrav svima! Imam mali problem sa dijeljenjem datoteka preko mreže i molim pomoć. Modem/router je Thomson TG782(i). Jedan komp mi je spojen ethernet kabelom, a drugi komp i laptop bežično. Internet funkcionira odlično. Na svim računalima je Windows XP SP3.

Na glavnom računalu (spojen ethernet kabelom) sam omogućio dijeljenje na svom folderu "Downloads". Otišao sam na laptop i preslikao mrežni pogon (My Computer-Tools-Map Network Drive). Kvačicu sam ostavio na Reconnect drive on logon i... sve super. Povukao sam sve datoteke koje sam htio. Isto sam napravio i sa laptopom. Omogućio dijeljenje na njegovom folderu "Downloads" i na glavnom kompu preslikao pogon od laptopa.

Problem je sljedeći: kad jedan od ta dva kompjutera nije upaljen, ovaj drugi pri paljenju prikazuje welcome screen otprilike 3 minute i tek onda prikaže desktop. Kad sam raskinuo vezu s mrežnim pogonom (My Computer-Tools-Disconnect network drive) sve se vratilo u normalu. Isto sam morao napraviti sa oba kompjutera.

Ja mislim da je problem baš u onoj kvačici Reconnect drive on logon. On se stalno pokušava spojiti na pogon od računala koje može biti i isključeno. Nisam siguran u čemu je zapravo stvar, pa molim da mi netko objasni. Kako imati u My computeru preslikan mrežni pogon, a da se ovaj spaja na njega samo po potrebi?

Hvala svima! Pozdrav!
DEfragmenter je offline   Reply With Quote