Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 03.08.2010., 00:57   #3936
wireless_os
Premium
Moj komp

wireless_os's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Pozdrav.

Imam par pitanja pa se nadam da mi mozete pomoci.
Htio bi nekako dokuciti kakvu boju zvuka mi ima trenutni sitem. Imam Mission m34i i nekakav Kenwood receiver sa kraja 90-ih. Zasto to pitam? Pa u skoroj buducnosti (nadam se) kada se zaradi novaca ici cu ili u nadogradnju ili sve novo. No kopka me kakvu boju zvuka volim,tj kakvo bi ovo moje bilo. Mislim znam otprilike sto bi htio,samo cesto se govori da je ovo pojacalo toplog karaktera,ovo hladnije. Isto i za zvucnike. Trenutno nisam previse zadovoljan,no missione sam uhvatio za 1000 Kn i bolje je od onog sto sam imao. (A za los zvuk krivim djelomicno i Kenwood AV,tj nedostatak "pravog" stereo pjacala). Problem je sto nemam iskustva sa slusanjem raznih kombinacija sustava pa ne baratam tim pojmovima. Za referencu bi uzeo recimo sistem sto mi ima buraz, Rotel RA 1062 + Kef IQ9 + NAD CD player (ne znam model), moze li mi netko reci da li bi to bio topliji sustav,hladniji ili? Znam samo da recimo kada je buraz uzimao zvucnike i pojacalo, da smo slusali ove kef na dva DENON pojacala i zvucalo nam je uzasno. Jedno pojacalo je bilo neko za 50k KN...tak da takav zvuk ne volim sigurno. Mozda se cini glupav ovaj problem, no pomoglo bi mi kada bi odgonetnuo tih par stvari.

Intel Celeron G1820
ASRock H81M-HDS
8 GB Kingmax
23'' LG Flatron W2361V
NVIDIA GeForce GTX 960
Samsung Spinpoint F1 @ 1 TB
INTEL SSD - 120 GB
LC POWER LC6650GP3 V2.3
Antec Sonata Elite
MX 518
Logi tipkovnica neka..
NuForce usb DAC