Tema: e-matica
View Single Post
Staro 26.06.2010., 20:38   #10
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
'Ko vam kriv kada to ne radite od doma, popodne ili vikendom, kada serveri nisu preoptereceni...
Vjerovao ili ne, pokušavaju ljudi do 2-3 ujutro, praznikom, vikendom, svakako pa je stalno užas. Kolega je uspio neki dan u 5 ujutro, radilo je koliko-toliko do pola 7, a onda opet kaos.

Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
Komedije s tom e-maticom.

Mi smo u srednjoj (davno) imali to sve napravljeno u jednoj Excel tablici Svaki je razred imao svoju disketu i samo si unosio podatke u tablicu. To je radilo besprijekorno. Za sat i nešto više smo imali isprintane ili izvještaje ili svjedodžbe na koje je još trebalo samo udarit žig. Oldschool offline ali efikasno ...
Je, samo tu je bilo problema s "nariktavanjem" papira (kod ispisa se pomakne pa idu riječi preko crta i slično).

Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
...Ta cijela e-Hrvatska, i ovo sad digitalnim signalom, to su projekti na kojima neki zgrću lovu. To što se doktori, profesori i ostali ne snalaze u tome i nije provedena njihova edukacija, to je već druga stvar. I to što opet ti moraš bilogdje ispunjavat papirologiju, da bi teta na šalteru to sve ukucavala nazad u računalo, ili da te OIB nigdje ne traže nego još vrijedi stari dobri JMBG. Ili okrenuti brojevi u ulici pa moraš mijenjat sve dokumente, ili dodavanje novih kategorija u vozačku pa ti treba nova vozačka... E ta e-Hrvatska
Upravo u "zgrtanju love" i je problem. Profesori su uglavnom educirani (jedno 70% je informatički educirano putem projekta ECDL, a ostali su uglavnom ljudi kojima je ostalo 3-4 godine do mirovine), ne znam kako je s liječnicima, ali znam da se ljudi trude (nije lako nekome s 40-50 godina učiti se raditi na računalu nešto što je desetljećima radio "pješke"). Mi mlađi to često ne razumijemo, ali oni su odgojeni u posve drugačijem svijetu. Problem je što se politika miješa u sve i što ljudi na vrhu dolaze s idejama (bilo da su dobre ili "fiks-ideje") koje se onda navrat-nanos implementiraju. Ma, neću više o tome, iako bih imao što reći...

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote