Citiraj:
Autor Garko
Da, i koji se to racunalni sistem / proces ponasa i priblizno tako osim hardverskog generatora random brojeva?!
|
Jel ti stvarno nisi pratio sto smo pisali do sada ili ne znas citati ili ne razumijes hrvatski?
OLTP ti je tipican primjer takvog sustava. OLTP aka. On-Line Transaction Processing. Dakle, procesiranje potpuno random upita u realnom vremenu.
Ako znas za neki prefecth algoritam kojim bi bio u stanju predvidjeti fizicke lokacije podataka koje dohvaca mreza od 500 (ma i 50 je dovoljan broj) bankomata i da ti je konacni rezultat veci od 20%, molio bih te da mi ukazes koji je to algoritam jer cu ga moci skupo naplatiti korisnicima.
I nemoj mi samo poceti o hijerarhijskim strukturama memorije jer ova realna primjena koju sam ti opisao je cista dzungla, a ne uredjeni sustav jednog racunala na kojem radi jedan korisnik. Ovdje trebamo raw power, a ne inteligentne algoritme.
Inace, jedno pitanjce ovako sa strane - sto mislis, cemu tocno sluzi mainframe i zasto se jos uvijek jako dobro prodaje?