Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 04.02.2010., 14:58   #3458
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
Do sada mi je Sony 5.1 HT (vidljiv u sigu) bilo spojeno na DFI BI maticnu/Realtek onBoard sa sp-dif optikom. Dugo je tako bilo i nisam imao nikada nikakvih problema.

Taj HT je uspjesno udomljen kolegi forumasu, a cekam Denon 1610 i Heco bookshelfe pa reko da se raspitam o mogucim negativnim pojavama jer nemam 2 zvucne da ih usporedjujem u letu. A sve sto sam nasao na netu vodi od toga da razlike nema ili da su razlike minorne. Spominju tu i tamo pojave tipa šumovi koje lowEnd kartice mogu proizvesti. Medjutim nemam pojma kako se to odrazava na ukupnu audio sliku i da li bi ja uopce cuo takve sumove. Do sada ih nisam uocio. Sad ispada da je sve lutrije. Ispada da je isti tip kartice kod nekoga solidan i dobro odradjude passThrough, a kod drugoga radi probleme

Sluske koristim preko USB-a tako da sam i ovdje otpilio potrebu za analgnim signalom, a nekada stvarno rijetko, koristim ATI HDMI pass.

@Srale
Aj mi daj neki link solidne kartice u rasponu buđeta kao sto si i sam naveo, moze i polovnjace pa da si ja to malo usporedim. Potrebna mi je samo i iskljucivo za passThrough!
Pa cu si ja razluciti jel ju trebam ili ne
Konkretno, moj model intgruse je Realtek ALC885
Ma ne treba ti nikakva nova zvučna. Ako postojeća ima digitalni izlaz (znači oiptički ili koaksijalni) onda to spojiš na receiver koji će sve obavit tako da ti tu neka nova zvučna neće trebat. Radije uloži novce u kvalitetan receiver i zvučnike.
Chome je offline   Reply With Quote