Citiraj:
Autor medo
Obična bakrena žica ima ravnu frekvencijsku karakteristiku do preko 100kHz bez unošenja ikakvih harmoničkih ili intermodulacijskih izobličenja. Tko ne vjeruje, neka uzme ton generator i osciloskop, te neka izmjeri.
|
na kraju se svede sve da ekipa počne spajat zvučnike sa običnom lak žicom i dobije super rezultate... što naravno i ima smisla, te se mogao vidjeti u dosta kvalitetno složenih sistema na našim područjima.
slušao sam jednom sistem sa lak žicama i mislim da su one bilo prilično u drugom planu s obzirom da su 2sistemske samogradnje od 2k€ pričale svoju priču
da se razumijemo, ja sam jednom u životu kupio "skupi" kabel i to je bio profigold oxypure ili kak se već zove njihov top, interkonekt za nekih 400kn čisto jer sam već kupovao neku hifu u sonus artu pa ajde... ostalo sam sve solo radio, tako da diy + eventualna mjerenja u kablovima ftw sa moje strane.
Citiraj:
Autor musso
Upravo sam do jucer, testirao obican bandridge kabel kojeg sam platio nesto manje od cca 100kn 5m odnosno 2x 2.5m i Nordost 2Flat koji kosta cca 1200kn.
Razlike nema! 3 dana sam slusao desetine CDova...
|
moje skromno iskustvo isto tako negdje govori... zvučnički osjetno slabije utječu na kompletnu stvar nego (analogni) interkonekti i na njih ne treba trošiti neke brutalne pare. običnu čipoteka-licnu malo deblju kak je medo reko ili se uhvatit nekog diy projekta sa "sirovinama" identičnih vrijednost čisto da vuk bude sit, a ovce na broju
Citiraj:
Autor srale7
Znaci nemozete dobit definicju, kontrolu, dubinu basa, vec samo izdignete frekvenciju od 100 hz.
|
nije točno.
Citiraj:
Autor srale7
Meni je to do sad di god da sam se igrao s tim rezultiralo muljanjem i tutnjanjem, a nikako onim sto se zeli dobit.
|
kao što si i sam slušno zaključio