Citiraj:
Autor thedream
Na liniji piše impedancija 4ohma,kao i na zvučnicima koji su došli uz nju,isto su 2way bass reflex,ali zanimalo me spajanje nečeg jačeg,nažalost ne razumijem se u to. Što bi se dogodilo da pokušam spojiti zvučnike 6 ili 8 impedancije? Otišlo sve kvragu,pretpostavljam. Pitam to zato jer sam na nekim Mission modelima primjetio oznaku 8 ohm,a u zagradi,min 4 ohm.
|
Ukoliko spojiš zvučnik veće impdancije, zvučnici će vući manju struju iz pojačala, pa će se pojačalo nešto manje grijati. Također, zbog dvostruko većeg damping faktora češ imati manje distorzija u zvuku, odnosno zvuk će biti "čišći".
However, za istu glasnoću će pojačalo morati isporućivati najmanje dvostruko više snage što znači da će se dodatno optrećivati. Osim toga, E32 imaju iznimno malu osjetljivost od svega 85dB/W, pa ćeš morati još jače odvrnuti potenciometar da bi se išta čulo.
Drugim riječima, pojačalo u toj mini-linijici će se pomučiti da potjera te zvučnike do neke normalne glasnoće. Kod umjereno glasnog slušanja to ne bi trebao biti neki problem, ali nikako ti ne bih preporučio glasno slušanje u toj kombinaciji, jer bi to malo pojačalo moglo brzo otići u clipping i spaliti zvučnike (ako ne i mini lajnu).
Radije potraži sreću u M seriji, jer imaju visoku osjetljivost. Osobno sam kupio M34i sa 92dB/W. Prilično su glasni.
BTW: zvučnik nema linrarnu imprdanciju i ona se mijenja s frekvencijom. 8ohma znači neku srednju impedanciju zvučnika. "Min 4ohm" oznaka znači da zvučnik na svim frekvencijama ima impdanciju minimalno 4ohma i to gotovo uvijek na bas frekvencijama. Nažalost, tebi je bitna srednja impedancija.