Citiraj:
Autor mirsada
e molim vas moze te li mi pomoći sa mojim problemčićom..
Imam epson r285 i cisss i već 3 mjeseca radi kako treba sve je uredu, ali do juče kad mi je prestao printati magentu...
sve sam pokušala, resetova ciss, izbacila smeće.. čistila alkolom glavu uradila head cleaning i stala..
ma neznam kud dalje molim vas da mi pomognete... razočarana sam...
ps: crvenu prita samo žutu... tj. kao da je ne prepoznaje
|
Tu vam nema neke mudrosti. Jednostavno morate baciti R 285 i premjestiti CISS na novi R285.
Ukoliko vam se ponovi ista stvar znači da ste naučili jednu novu lekciju: a to je da u CISS treba stavljati tintu sa pedigreom.
Odnosno netko je morao napraviti verifikaciju(pedigre) tinte što je prodaje. I sad ukoliko uzmete da jedan sat VSS specijalista kod nas košta cca 150 onda ne možete očekivati da će tih 150 kn * satnica za ispitivanje + unišen hardver biti uračunat u cijenu tinte od 25 kn za 100 ml. Upravo zbog toga Premium tinta košta 100 ml == 140 kn + PDV. A ekonomy tinta 100 ml = 25 kn + PDV.
Još jednom. Ili ćete platiti nekome da to ispitivanje obavi umjesto vas a njemu će se to isplatiti tako što ćete vi biti zadovoljni sa kvalietom tinte i kontinuirano tražit ćete isključivo Premium klase tinte ili ćete pobrati neku tintu sa ulice i napraviti sami to ispitivanje. I po potrebi bacati printere.
Nema tu neke treće varijante.
Pazite ukoliko je netko u CISS stavio tintu sumljivog porijekla u tom slučaju ne baca se samo printer nego i kompletan ciss. Jednostavno zbog toga jer cijeli ciss sistem kontaminiran i ukoliko ga na punite sa tintom premium klase, sve što ste napravili je da ste kontaminirali tu Premium klasu. I tu vam nema servisa koji to klupko može razmotati a da se i vama i servisu isplati.
Zaključak: Drugi puta pazite na to tko će vas navući na takvu stvar svojom slatkorjećivošću. Odnosno morate uzeti novi koplet.
Opet i u tom slučaju postoji ograničena garncija na takav komplet jer nitko neikome ne može garntirati da vi nakon 3 mjeseca opet zbog škrtosti, niste bacili onu tintu. I varg vam nije dao mira te ste je ponovo napunili novi CISS sa tom istom sumljivom tintom.
Znači kaošto vidite CISS nije za svakoga.