Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 12.11.2009., 15:31   #2648
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Joj srale , nekad me brines više nego inače.
Znam. Sorry.

Citiraj:
Ti više ne držiš do HiFija ?
S tim što radiš izgleda mi upravo to.
Pa iskreno i ne. Misilim da sam sa svojim dosadasnjim iskustvom uspio shvatiti sta je HIFI, a i ono sto je puno bitnije, uspio sam pronaci sebe i ono sto volim, tako da uzivam u tome.

Citiraj:
S štimanjem izlaznog nivoa da odgovara svemu što ti se sluša, da neke stvari napraviš slušljivima a drugima daš malo 'mesa' da se zna da imaš sub u sistemu , to je kita od Fija
A sad, ako je to kita, ok, slusam kitu. Ali napominjem da sa starijim snimkama iole kvalitetene glazbe, problema nema, nego to se dogadja sa ovom danasnjom produkcijom, koja je u najmanju ruku ocajna.

Citiraj:
Uz več rečeno ,
imam rez na 40 kao ti i daleko od toga da ga imam namještenog da mi stvari budu 'slušljive' pa nije mi baš jasno što ti to uspio pogodit / što s tim subom čuješ ?
Mozda sam se krivo izrazio, ja ga imam podesenog tako da mi sto vec količina vecina glazbenog materija zvuci prirodno, vjerno=slusljivo

Citiraj:
Jer kad sam pustio to s linkova meni se to činio samo kao izdignuti beat koji ne ide nešto duboko da bi se moglo reči da se sub može okrivit da cijelu stvar čini neslušljivom.
Pa znam da to ne ide nesto specialno duboko, nego u tome i je problem sto je to umjetni izdignuti beat. Do sa recimo stvarima poput ove, di bas ide jako duboko, nema problema http://www.youtube.com/watch?v=IJ6wEtUm8Nw

Citiraj:
Nije ni čudo jer kad sam provuko te dvije stvari kroz spektralni analajzer ispalo da je ta strašna duboka baščina , beat okvirno naintezivniji na 50Hz u prvoj stvari te na 40Hz u drugoj. Go Figure.
Kuzim ja sta ti hoces reci, a to je da ako je meni rezna frek suba na 40hz, onda nista iznda 40 hz on ne bi trebao reproducirat, a konkretno na prvoj stvari je beat naintezivniji na 50 hz, sto po ovome sub ne bi trebao reproducirat, a vjeruj mi on to reproducira. Bas kad se malo poigram sa tone generatorm budem napisao sta sam zakljucio.
srale7 je offline   Reply With Quote