View Single Post
Staro 01.10.2009., 21:55   #3
letalis
Premium

letalis's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor Rain Man Pregled postova
Imas digitalni izlaz na ploci? Spoji z5500 digitalnim kablom (opticki ili coax, ovisno sto imas) i na z5500 podesavaj surround.

Za AC3, DD i DTS ne moras nista podesavat jer ce Z5500 sam prepoznat signal. Za obicne stereo mp3-ce upalis onaj Movie ili music surround, neznam kako se vise zove i imas stereo na svima zvucnicima. Ili bar ukljucis quadro pa imas zvuk na svim zvucnicima osim centralnog.

U VIA Audio Desku samo stavis da ti je output S/PDIF, a u video playeru stavis da dekoder propusta zvuk, tj. stavis output da je S/PDIF.

1.Koliko vidim MORA biti spojen digitalnim kablom da bi imao 5.1 zvuk?

2.OVO je matična pa mi reci jel tu ima ulaza za digitalni kabl, jer ne vidim ništa sličnome ko na POZADINI (coax, optical) logitechovog panela.

3. Ako nema, a mislim da nema, znači trebao bi kupiti zvučnu sa digitalnim utorom (coax ili optical) te spojiti za digitalnim kablom i prebacit INPUT na to i tada bi imao Dolby Digital Surraound? Koja zvučna bi bila idealna, ako možeš preporučiti neku te da se može kupiti putem online shopa?

4.Kad smo već kod toga koja je razlika u zvuku ako se spoji na Coax, a koja ako ide preko Optical?

Hvala.

4.
letalis je offline   Reply With Quote