View Single Post
Staro 25.09.2009., 11:55   #435
ZOX
Premium
Moj komp

ZOX's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
Smiješno,nešto mi je palo na pamet gledajući praznu sobu sa povećim bočnim zidom. Sjetim se Eyefinitiya i do 6DP-ova, vrijedi li to i za projektore,i za monitore,sve manje više - što možeš u DVI-D uštekati?

Znači plan je ovakav,za složiti vlastito kino u kući treba mi neki C2D u vrh glave,i 5850 - da li je moguće spojiti dva projektora na njega preko DVI-D-a? I to na način,jedan pored drugoga,da jedan prikazuje lijevi dio scene,u filmu, a drugi - desni dio scene.

Jasno,i na plafon se oba mogu montirati,nebitno. Ali da li je to mogućnost koju nudi Eyefinitiy? Da dva projektora mogu rendati film na taj način, da na kraju - platno zapravo predstavlja - ili zid, ili zaista profesionalno platno, nebitno sad.

Jel to izvedivo,baš mi je sinulo,nadam se da se nećete smijat,buljio sam u zid.
Da, vrijedi za sve. Samom uređaju koj reproducira sliku je tak svejedno što prikazuje, a i grafi je svejedno što ti spajaš. Grafa s tri izlaza je (za mene) totalno pogođena stvar.
Stvar je samo u tome da Eyefin OS -u predstavlja virtualni ekran pa će horizontalna rezolucija biti velika, ali vertikalna će biti mala. 16:9 film neće puno profitirati, ali igre i aplikacije hoće.

Što se projektora tiče, namjeravam ubosti dva komada sa 1280x800 rezolucijom. Uz malo igre i podešavanja, moglo bi se dobiti da se totalno preklapaju na spoju, a tad bi (sa nekim polukružnim platnom) to dušu dalo za rad/igre.

Sad malo o samom čipu: ako izostavimo samu optimizaciju arhitekture (cache i sl.) i DX 11 ekstenzije, jel se još nekome čini da je ovo dvojezgreni RV770? :-)

Imaju thread dispatcher koji pokriva dva grozda od 800 jedinica. Ne vidim zašto ne bi jednostavno stavili još jedan blok od 1600 jedinica i digli pristup memoriji na 512 bita. Dal je već potvrđeno da Hemlock ima interni CF ili još ima nade za pametnije rješenje?

Edit:
Tek sam sad vidio http://techpowerup.com/104586/AMD_Ra..._Pictured.html
Izgleda da su ipak dva čipa ...
ZOX je offline   Reply With Quote