Citiraj:
Autor -POP-
Radiće, Missioni nisu nešto zahtjevni po pitanju struje, velika im je osjetljivost. Ali računaj ako bude gorilo, goriće Missioni. Nemoj pretjerivati sa glasnoćom jel.
|
E, vidiš, to mi sad nije jasno zašto bi oni gorili? Oni bi trebali izdržati veće nazivno opterećenje nego što amp od Logitecha ikada može isporučiti - očekivao bih da su oni zicer, jedino ako Z-5500 na svojim peak vrijednostima ne počne toliko strahovito i nekontrolirano oscilirati da bi mogao nekim takvim ultra-kratkim, tranzijentnim peakom skršiti zvučnik....na to si mislio ili ja suštinski krivo gledam neke stvari?
Citiraj:
Autor Juan
Ma tko će gorit? Dajte se prestanite zamarat snagom kao primarnom karakteristikom zvučnika i pretpostavljat što će se desit sa "prejakim/preslabim".
1. Sateliti pokrivaju >125 Hz, ili čak >150.
2. M33 ima osjetljivost nekih 90dB/w, a sateliti logitecha nekih 84-86.
3. Da, imao sam z5500, slušao i m33i nekoliko tjedana.
4. Ono što ćeš dobit je osjetno glasnije front left/right kanale >150Hz, tako da je sasvim svejedno kupio m33 ili neku manju kutiju kad glavni epitet m33 nećeš moći iskoristiti - napuhan bass.
Ne gledam s visoka, nit se podrugujem, ali z5500 su takav sustav na koji je jednostavno nepotrebno dodavati zvučnike umjesto satelita jer će samo još više doći do izražaja tako visok xover.
Tvoja stvar...kupi, slušaj...tvoja lova, tvoj izbor, tvoje uši.
|
Hm, izvrsno, ovo mi je stvarno pomoglo!
Pretpostavljam da nema načina da ikako podesim crossover na Z-5500?
Što se tiče točke 4), pa nekako je i dobro da neću njihov bass moći toliko koristiti, jer mi je ovaj Logitechov totalno overpowering....mislim na 2.5 zuba mi uguši totalno satelite, zato bih i išao na ovaj m33i, kad su tako jeftini zasada.
Imaš li ipak neku alternativnu preporuku (usprkos tome što si rekao da nema smisla zamjenjivati satelite od Z-5500)?