Citiraj:
Autor sick_boy
BTW, ako je to kemija i sranje, nije mi jasno otkud onda toliko nagrada - nisam čuo da je neko zagorsko vino u zadnje vrijeme hvaljeno ili cijenjeno u enološkim krugovima. 
|
Cik pogodi - manje vise "kemija i sranje" jest kriterij za "tolike nagrade" - eklatantan primjer ti je, sto si mogao i sam posvjedociti jer si rekao da si bio u Lumbardi i uzeo vino, Grk. Nije pravilo, ali nije ni rijetkost.
Konkretno, kod Stipe Cebala (odnosno, njegovih sinova koji su od ove godine preuzeli), tradicionalna proizvodnja koja zadrzava Grkovu tamnozlatnu boju i 100% bistrinu zamijenjena je visestruko nagradjivanom zuckastom tekucinom kojoj fali pola orginalnog bouqueta i jos je duplo skuplja. Radjeno od istog grozdja, "novom tehnologijom". Maj es!
Pio sam prije neku godinu Grk iz 84, i zao mi je k'o psu sto nisam barem uslikao kako je to izgledalo u casi, kad se vec sam dozivljaj pijenja ne moze kopirati.
Istu stvar su napravili i s dobrim dijelom Pošipa po ostatku Korcule i drkanjima po natjecanjima i slicno, jer su ga pokvarili u 3pm.
Naravno, kao i kod svega, de gustibus...; no nagrade definitivno nisu mjerilo nedostatka "kemije i sranja" u vinu.