View Single Post
Staro 16.09.2004., 09:19   #6
Costa
Moderator

Costa's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Eh onda imamo problem

Da bi to mogao napraviti moras znati gdje ti se nalazi program. Ja sam ga recimo stavio u C:\Sox.

Sad da bi pretvorio neki .wav u onaj koji ti Siemens podrzava moras napisati liniju koja ce pokrenuti program (Sox), reci mu koji je ulazni file, koje parametre mora koristiti i koji je izlazni file.

Primjer.

Ako je program u C:\Sox onda mu je naredba za pokretanje C:\Sox\sox.exe

Sad ti treba lokacija filea koji zelis pretvoriti. Kod mene je "E:\Glazba\Svasta nesto\pcekspert.wav". NAPOMENA: Ako imas bilo gdje razmak u nazivu direktorija ili filea onda moras cijelu lokaciju staviti pod navodnike

Parametar koji moras upisati da bi dobio .wav kompatibilan sa Siemensom je -i -c 1 -r 16000

Sad nam jos treba lokacija za izlazni file. Stavit cu "E:\Glazba\Svasta nesto\pcekspert_pretvoreno.wav"

Rezultat, tj. sto trebam upisati:
C:\Sox\sox.exe "D:\Glazba\Svasta nesto\pcekspert.wav" -i -c 1 -r 16000 "D:\Glazba\Svasta nesto\pcekspert_pretvoreno.wav"

Osim Soxa mozes koristiti i bilo koji drugi program za obradu glazbe koji moze staviti sample rate na 16000, stereo u mono i to na kraju spremiti kao 4-bit IMA ADPCM .wav.

To moze npr. CoolEdit (Kupio ih je Adobe pa se zadnja verzija zove Adobe Audition). Kad otvoris file odes u Edit > Convert Sample Rate
Sample Rate stavis 16000, Channels na mono i OK. Spremis koristeci DVI/IMA ADPCM (*.wav) s tim da u Options prije toga provjeris da je stavljen 4-bit mod.
Costa je offline   Reply With Quote