Citiraj:
Autor coconut
Na koju foru može lap imati 2 grafe? Svagdje gdje sam gledao se spominje samo Radeonka. Trebao bi malo počačkati u njegovom BIOSu i namjestiti da ti je Radeon primarni video device.
|
vjeruj mi ima. . .da nema nebi bilo problema. .jedna za ustedu energije druga (radeon) za igranje i zahtjevnije poslove. . bios je odvise siromasan opcijama. . ima phoenix-ov bios.
pazi da pokusam pojasniti. . .ati je izdao novi catalyst naravno ja njega instaliram i instalira se driver. . ali u device manageru pise da ne moze pokrenuti graficku. . okej ja restartujem komp poslije instaliranja i kada treba ucitati crna slika. . nakon toga opet restart pa obavezno F8 pa u ''last good configuration'' i upali mi opet intelovu ali sada je pokrenuta i atijeva (ne pise da ne moze da pokrene u device manageru), medjutim nece da startuje tzv. ''ccc'' te pise da ne podrzava hardware .. . okej ja odem u ''screen resolution'' a kad ono tamo 2 displaya prosirena i sada ja hocu da iskljucim intelovu i postavim atijevu za primarnu . . a ono. . .crnoooo. . .e to je problem..
ali ovo je veoma veliki problem za ljude na svim forumima googlao sam malo i nasao jos 2 ista problema na stranim forumima. . .naravno ljudi nemaju blage veze kako je moguce da ne radi. . e pa vjerujte mi ''NE RADI''
inace kada sam to vidio zapostavio sam temu i vratio se na originalnu vistu. . . di sve sljaka. . jedino mi je zao sto je 32 bitni sistem pa ne ocitava svu memoriju .. al sta je tu je .. e sada dal se pojavilo rjesenje neznam. . .ako vi znate objasnite mi. .