View Single Post
Staro 20.05.2009., 17:31   #9
marinL
Registered User

marinL's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
@marinL
Ne, netreba metodom "pokušaja i pogreške" nego po logici i razumjevanju. Poviše sam već o tome govorio, bitno je da po machine type odabereš model. Na vrhu ti piše skraćeni opis ugrađenog hardware - a. Treba se poklapat familija procesora, chipset, grafička, audio, . . . Ponekad imaju grešku u bazi pa treba pogađati drugu pod - varijantu u izboru machine type kako bi dobio "odgovarajući opis.

@rak21
Redosljed instalacija je dobro poznat (potraži malo na forumu), evo samo poćetak:
1-os
2-reboot
3-chipset
4-reboot
5-graphic
6-reboot
. . .
Napisao si model=Lenovo T400, koja podverzija tj. navedi machine type pa se tek po tome može toćno definirati šta trebaš.
Za navedene programe pogledaj ćemu služe i po tome zaključi jel ti trebaju ili ne.

OK, slažem se sa tobom.
Ja naprimjer imam Thinkpad R500 sa procesorom Core 2 Duo P8400, 2Gb DDR3 RAM (+ 2 dodana kasnije), integriranom grafikom Intel4500 i ostalo standardno šta ide sa njim. Moj model je 2714 i tip A22, OS je Win XP. Kada to unesem na Lenovovim stranicama za download drivera dobijem sljedeće karakteristike laptopa:

"Product: ThinkPad R500 2714-A22 [change]

Operating system: Windows XP [change]

Original description: Based on 2714-34G: P8400(2.26GHz), 2GB RAM, 250GB 5400rpm HD, 15.4in 1280x800 LCD, Intel X4500HD, CDRW/DVDRW, Intel 802.11agn wireless, Bluetooth, Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, Fingerprint Reader, 6c Li-Ion, DOS license"

što odgovara u potpunosti mojoj konfiguraciji.

Sada kada bih htjeo skinuti sve šta mi treba od drivera i programa i zapržiti si na CD/DVD, kako da odaberem točno onaj koji imam npr. Wireless karticu kad ih ima 4 u ponudi ???

Prvi put kad sam instalirao osposobio sam Ethernet port metodom "pokušaja i pogreške" i instalirao system update i dalje je bila pjesma......
marinL je offline   Reply With Quote