Citiraj:
Autor greg SE
a sta si se odmah uspanicio sto ti netko ati dira? covjek je (istina na malo cudan nacin) napisao cinjenicno stanje - ATI vec dvije generacije "radi cudo" a nvidia mu jos uvijek parira s prastarim chipom bez potrebe da razvija nesto novo. I mozemo mi pricati kako nvidia nist ne radi i kako su samo u ATIu neki genijalci ali cinjenica je da nisu napravili ama bas nista posebno dobro.
Istina, srusili su cijene i na tome im narod svakako moze biti zahvalan ali kao sto tebi smeta kad im netko zanijece bilo sto drugo osim toga tako recimo i mene smetaju stalna prica kako je rijec o cudima od kartica.
Pogotovo mi ova 4770 nikako nije jasna. Ne nudi nista posebno osim perfomansi 4850 za 100kn manje. Mogao bi kao dream reci da to bas i nije 100kn manje kada se za 300 manje od toga kupi vec polovna 4850 ali ajde, necemo kruske i jabuke mjesat 
Osim tih 100kn u djepu dobijemo jos probleme s 2d frekvama memorije koje nosi ddr5 i sta jos? Nist posebno, cini mi se da sam procitao da cak i trosi vise?
Ali to opet ne sprijecava ljude na u 100 postova pisu o nekom velikom dostignucu.
Spam....mozda. Ali s obzirom na hrpu baljezgarija koje se trenutno pisu samo da bi se nesto pisalo jer nitko jos nema karticu (jer je tako jako super povoljna vjerovatno  ) malo cinjenica nikoga nece ubiti. Uostalom, covjek kojeg napadas ima jos najmanji post valjda u cijemom threadu, nije valjda da ti bas toliko smeta? 
|
Zvonili ste,milorde?

Sad će jelc,o ne..samo je on još falio na temi.
Ma mislim,kartica je ok ali evidentno je da je dosta nejasna situacija u mainstreamu tom,zaista svaka kartica od 4670 nadalje može pristojno tjerati igre do 1650 rezolucije i medium/higha,a raspon je od 500-1000kn, teško da se baš neka greška može napraviti kupnjom bilo koje.
Ova 4770 je u biti nešto između 4670 i 4850,ali ne razumijem opet,potrebu za 4830. Pomalo kao da,jedna drugoj smetaju,to mi se čini,performansama čak toliko ne jer su podjednake i mislim da kad bi si netko dao truda,da može staviti sve 4 kartice u nekih 5-10%,ovisno o OC-u. Cijena mislim da je najveći problem, 849kn vidim da je 4770, imo,previše. 200kn previše,ne performansama,jer su više nego solidne,nego čisto cijenom.
Ali tako je i zamišljeno,jer su po 649 i dalje velika većina 4670 kartica,pa onda 4830 tu negdje ima po 699kn - po meni best buy na kvadrat, i sad 4770,pa 4850 za 1079kn,ima u hg spotu,club 3d,odlična ja probao

.
Ati ustvari pokazuje,i uspješno dokazuje kako se različitom implementacijom shadera,brzine jezgre,memorije,ugradnjom različite memorije,može i sa četiri kartice konkurirati,i imati ljepšu sliku

,od tog famoznog G92 jezgrenja. Po meni je to glupo,ali to radi nvidia sa 8800/9800/GTS250 karticama,zašto ne bi i Ati šarao sa 4670,770,4730,4850.
Ovo si dobro greg rekao,mislim da dalje ali apsolutno dalje od ove 4850 za 630kn,evo momak prodaje na tržnici,sa garancijom koliko sam vidio, mislim da je suvišno išta komentirati,ne bi trebalo gledati,pa nek je polovna deset puta.
Tko plaća razumom,kupiti će ju i zaboraviti na fancy novu 4770,ona je inovativna,40 je proces,ima prostora za oc,nova je sama po sebi,ali 20% je preskupa zasad. Gužva u šesnaestercu do 1000kn,svakako.