04.04.2009., 09:22
|
|
Civic (ab)user
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
Autor Wozniak jR.
Meni se dogodila cudna situacija. Mislim nije u vezi neznanja prodavaca, vec u stvari kako me ispitivao jesam ja siguran.
Isao sam kupit 4870 u AMD-u u Zagrebu, i dodjem ja tamo...
Ja: Dobar dan, dosao sam po 4870
P: Ok, sad cu vam donijet
Vrati se on s grafom i
P: A koje napajanje imate?
Ja: Corsair 450W
P: Jeste sigurni da ce vam to sve normalno radit?
I ni dvije sec, on na net, nadje podatke o potrosnji grafe i uvjerava me da je to mozda premalo.
Ja onako, da da siguran sam da ce radit samo mi dajte grafu ;D
Mislim svaka njemu cast, ostali bi mi rekli da da to ce radit sa 200W od prije 10 godina ;D
|
A lik zna posao i svjestan je da su kupci u 99% slučajeva debili. Većina kupaca su nadobudni wannabe hardwer gurui i moraš ih odmah zaskočit i pokušat mu prodat nešto kaxespada jer u protivnom ti isti kupuju 4870, quad i sve to nakrlje na napajanje od 500W by Codegen. Ofkors da se vraćaju drugi dan i prijete da grafička nevalja i da mu je pokvarila komp i sad će on ovo/ono jer je vidio neki idiotizam na potrošačkom kodu i brije da će dobit novi komp za vlastitu glupost pa ako trgovac ima imalo pameti pokuša te eventualne probleme rješit odmah pri kupovini, a ne se navlačit i gubit živce s budalom. U ADM-u sam dosta toga kupio i stvarno su ok. U biti ADM i Links su jedini dućani u ZG-u s kojima sam skroz zadovoljan. Btw nije ni vlasnicima dućana lako. Kad smo tražili trgovca u dućanu di radim na razgovoru za posao je jedno od pitanja bilo što je D-Sub? 90% kandidata nije imalo blagog pojma kaj bi to moglo bit  Ono wtf?
|
|
|