Hvala na odgovorima...
Znaci zelena-zelena, crna-crna i to je to?
Da li pri tome oba napajanja moraju biti kablom spojena u struju ili samo glavno?
Ako se nesto eventualno krivo spoji da li to znaci bye, bye kompjuter ili...? Ako da mozda bi to radje prepustio nekome tko se puno bolje kuzi...
Lugi, da li ti je i pomocno napajanje u kucisti ili njega drzis nedgje vani? S obzirom da bi pomocno dosta grijalo vjerovatno bi mi bilo bolje da ga van kucista drzim, ali mi je malo bad jer u radu proizvodi buku kao mlazni avion...
I neke stvari koje mi se ne svidjaju kod mog Fortrona:
ta zelena zica je dosta tanja od ostalih (na MaxPoweru iste debljine kao i druge). Da li je to normalno?
Ovo su mi ocitanja napona Fortrona iz Everesta, a ista su i u BIOS-u:
CPU jezgra 1.47 V
+3.3 V 3.25 V
+5 V 4.92 V
+12 V 11.73 V
+5 V Standby 4.97 V
VBAT baterija 3.28 V
DIMM 2.74 V
DIMM VTT 1.36 V
AGP VDDQ 1.52 V
Nekako mi se ne svidja ovaj od +12V jer pinekad kod mucenja (npr. Prime95) zna pasti i na 11.55V. Da li je to normalno ili...? Primjetio sam da se taj napon lagano smanjivao kako sam ubacivao dodatne ili jace stvari u komp, pa si brijem da je padao zbog povecanog opterecenja. Ako bi isli na onih +/- 5% to bi bilo 11.40V, a ovo je i jako blizu, a i ne svidja mi se sto je dosta nize od 12. Moze li to takodjer imati veze sa strujom u stanu jer mislim da mi u stanu nije bas najjaca struja...
Sorry svima na poduzem postu...