View Single Post
Staro 03.02.2009., 20:31   #1139
Aldebaran
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Aldebaran Pregled postova

15.12.2008. Raklamirao neispravnu grafičku (Point of View 7600GS pasivno hlađenje) u firmu Optimum računala d.o.o. Proizvod je još pod garancijom i djelatnik ga je normalno zaprimio izdavši prijemni list.

20.01.2009. Preko telefona od djelatnika Optimuma saznajem da je zbog pogreške u ovlaštenom servisu (firma M SAN Grupa d.d.) došlo do otezanja rješavanja moje reklamacije. Da su u M-sanu zaprimili grafu kao neku skroz drugu i vratili je u Optimum jer da ta nije pod garancijom.

30.01. Prošlo 45 dana. Odlazim u Optimum al ništa od povrata love, jel da su oni samo "pošta" i "kad ti se pokvari auto nejdeš u auto salon, kajne". I mirno upiru prstom u M-san. Ja pitam zašto ne piše na garantnom listu da se to nosi odmah u M-san i ako je tako zašto su je onda ONI uopće zaprimili? Slijeganje ramenima. Čovjek iz servisa daje ispis broja reklamacije pod kojima je M-san zaprimio grafu (tj. 2 broja, od prvog i drugog zaprimanja).

Zove se M-san (i to frend sjeda na telefon, ja nemam živaca da se gnjavim s njima). Od njih se doznaje da kartica koju su poslali iz Optimuma prema serijskom broju nije pod garancijom i nije Point Of View nego Asus. Ja gledam garantni list, piše Point of View (kutija i CD s driverima je također bio PoW), 24 mj. garancije i nato će lik iz m-sana: "izgleda da je netko na asusovu karticu stavio PoW pasivno hlađenje".

Nisam lud da uzimam grafu sa 12 mjeseci garancije. Nemam pojma kako se mijenja pasivno hlađenje, nikad to nisam radio niti imam namjeru. Nisam stručnjak ali po onome što sam isčitao iz Zakona o zaštiti potrošaća, u trenutku kad je Optimum odbio vratiti novac prekršili su taj zakon?

Kako da i koga natjeram na odgovornost? Trenutno dvije firme igraju stolni tenis a loptica sam ja.
Evo i update moje situacije:
03.02. Javlja se Optimum i tvrde da sve što mogu je predati mi natrag grafu jer da to nije ta koju su mi prodali, tj. serijski brojevi se ne poklapaju.
Neko je nešto sprčkao ali baš onako... Školski...
Treba se još samo razgovarati sa šefom i ovisno o tome razgovoru će se vidjeti što i kako.

Pouka ove priče jest da pri kupnji komponenti treba provjeravati serijske brojeve, pogotovo ako se vidi da je kutija otvarana. Inače se kupac izlaže da zbog propusta (ili malverzacija) djelatnika bude oštećen. U mom slučaju to je tek 650 kuna, ali s druge strane, nisam ih zaradio češući jaja.
Nemam pojma kako bih ovdje utjerao pravdu. U trenutku kad sam izašao iz dućana sa tom grafom, ni garancijski list ni račun više nisu značili ništa. Osim naravno u slučaju da je netko tokom servisa izveo nekakvu muljevinu, u tom slučaju su me zajebali naknadno.
Aldebaran je offline   Reply With Quote