View Single Post
Staro 31.01.2009., 14:42   #1091
Aldebaran
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Pozdrav svima na forumu.

Evo i mog problema:

15.12.2008. Raklamirao neispravnu grafičku (Point of View 7600GS pasivno hlađenje) u firmu Optimum računala d.o.o. Proizvod je još pod garancijom i djelatnik ga je normalno zaprimio izdavši prijemni list.

20.01.2009. Preko telefona od djelatnika Optimuma saznajem da je zbog pogreške u ovlaštenom servisu (firma M SAN Grupa d.d.) došlo do otezanja rješavanja moje reklamacije. Da su u M-sanu zaprimili grafu kao neku skroz drugu i vratili je u Optimum jer da ta nije pod garancijom.

30.01. Prošlo 45 dana. Odlazim u Optimum al ništa od povrata love, jel da su oni samo "pošta" i "kad ti se pokvari auto nejdeš u auto salon, kajne". I mirno upiru prstom u M-san. Ja pitam zašto ne piše na garantnom listu da se to nosi odmah u M-san i ako je tako zašto su je onda ONI uopće zaprimili? Slijeganje ramenima. Čovjek iz servisa daje ispis broja reklamacije pod kojima je M-san zaprimio grafu (tj. 2 broja, od prvog i drugog zaprimanja).

Zove se M-san (i to frend sjeda na telefon, ja nemam živaca da se gnjavim s njima). Od njih se doznaje da kartica koju su poslali iz Optimuma prema serijskom broju nije pod garancijom i nije Point Of View nego Asus. Ja gledam garantni list, piše Point of View (kutija i CD s driverima je također bio PoW), 24 mj. garancije i nato će lik iz m-sana: "izgleda da je netko na asusovu karticu stavio PoW pasivno hlađenje".

Nisam lud da uzimam grafu sa 12 mjeseci garancije. Nemam pojma kako se mijenja pasivno hlađenje, nikad to nisam radio niti imam namjeru. Nisam stručnjak ali po onome što sam isčitao iz Zakona o zaštiti potrošaća, u trenutku kad je Optimum odbio vratiti novac prekršili su taj zakon?

Kako da i koga natjeram na odgovornost? Trenutno dvije firme igraju stolni tenis a loptica sam ja.
Aldebaran je offline   Reply With Quote