View Single Post
Staro 06.01.2009., 12:45   #478
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Bravo Pregled postova
Moj apsolutno nije tih , nego ne samo da je galasan nego je gori od bilo kojeg 10g starog maxtora na 128aam se stiša 100% i još uvjek se čuje. Apsolutno žalim što sam ga kupio
Nekako mi se cini da u tvom slucaju nije HDD krivac ... probaj ga poslusat u radu izvan kucista (sto dalje od ostalih komponenti).

Citiraj:
Autor cyclone Pregled postova
istina, moj je u antec sonata II prakticki necujan, made in maylasia... inace citao sam po stranim forumima da je jedna serija bila dosta glasna tako da sam bio malo skeptican ali sve 5
Da, recimo 3200AAKS je poprilicno glasan, a prema misljenju iskusnijih korisnika bi trebao bit tisi (manje pokretnih dijelova, manje zagrijavanje, manje rezoniranja).

Citiraj:
Autor borisko Pregled postova
Savršenstvo tišine. doduše AAM na 128 ali se u seeku ne čuju na više od 30 cm od uha. a teži sam slučaj što se tiče toga. spavam tri metra od kompa i ne smije se čut. i ne čuje se.
na lastici je...i vibrejšns su nula od tad.
To je uglavnom dovoljno, ali ... ako je sama konstrukcija diska lose (traljavo) izvedena, on je predodredjen za besane noci.
Recimo na SPCR-u su dosli do zakljucka da se razina buke (gore spomenuti 3200AAKS) poprilicno smanji, ako se na gornju stranu diska ostvari lagani pritisak.
Ugl neke diskove je gotovo nemoguce utisati (rotacija ploca + "ekonomicna" izrada diska + tanke stijenke case-a), osim premjestanjem u podrum/supu/tavan/garazu.

Citiraj:
Autor Enter Sandman Pregled postova
... znači li to da AAM ima samo utjecaj na seek? (ono roštanje?)
Da (utjecaj na Transfer Rate je zanemariv, tj. debelo ispod 5%).
Sto se IOPS-a tice, takodjer mi se cini da je slicna situacija (vecini korisnika ova brojka uopce nije bitna).

Citiraj:
Autor Omega Pregled postova
nagovorit cu lika da procita seriju pa javim.
Obavezno neka procita cijeli model (seriju, kapacitet i zadnje znamenke serijskog broja) jer je poznato da neki modeli imaju velika odstupanja (ovisno o datumu i mjestu proizvodnje).

Evo i LINK-a s podacima o "standardnim" karakteristikama WD i Samsung diskova.

Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 06.01.2009. u 12:55.
dh41400 je offline   Reply With Quote