Citiraj:
Autor Bravo
Moj apsolutno nije tih , nego ne samo da je galasan nego je gori od bilo kojeg 10g starog maxtora  na 128aam se stiša 100% i još uvjek se čuje. Apsolutno žalim što sam ga kupio 
|
Nekako mi se cini da u tvom slucaju nije HDD krivac ... probaj ga poslusat u radu izvan kucista (sto dalje od ostalih komponenti).
Citiraj:
Autor cyclone
istina, moj je u antec sonata II prakticki necujan, made in maylasia... inace citao sam po stranim forumima da je jedna serija bila dosta glasna tako da sam bio malo skeptican ali sve 5
|
Da, recimo 3200AAKS je poprilicno glasan, a prema misljenju iskusnijih korisnika bi trebao bit tisi (manje pokretnih dijelova, manje zagrijavanje, manje rezoniranja).
Citiraj:
Autor borisko
Savršenstvo tišine. doduše AAM na 128 ali se u seeku ne čuju na više od 30 cm od uha. a teži sam slučaj što se tiče toga. spavam tri metra od kompa i ne smije se čut. i ne čuje se.
na lastici je...i vibrejšns su nula od tad.
|
To je uglavnom dovoljno, ali ... ako je sama konstrukcija diska lose (traljavo) izvedena, on je predodredjen za besane noci.
Recimo na SPCR-u su dosli do zakljucka da se razina buke (gore spomenuti 3200AAKS) poprilicno smanji, ako se na gornju stranu diska ostvari lagani pritisak.
Ugl neke diskove je gotovo nemoguce utisati (rotacija ploca + "ekonomicna" izrada diska + tanke stijenke case-a), osim premjestanjem u podrum/supu/tavan/garazu.
Citiraj:
Autor Enter Sandman
... znači li to da AAM ima samo utjecaj na seek? (ono roštanje?)
|
Da (utjecaj na Transfer Rate je zanemariv, tj. debelo ispod 5%).
Sto se IOPS-a tice, takodjer mi se cini da je slicna situacija (vecini korisnika ova brojka uopce nije bitna).
Citiraj:
Autor Omega
nagovorit cu lika da procita seriju pa javim.
|
Obavezno neka procita cijeli model (seriju, kapacitet i zadnje znamenke serijskog broja) jer je poznato da neki modeli imaju velika odstupanja (ovisno o datumu i mjestu proizvodnje).
Evo i
LINK-a s podacima o "standardnim" karakteristikama WD i Samsung diskova.