Citiraj:
Autor Dottore
lijepo kučište.
koja je to serija Yate loon ventilatora? možeš napisati tog modela?
|
Vjerovatno misliš na Yate Loon vent u napajanju?
Na žalost nisam zapisao model, znam da je 12 centimetarski standardne debljine.
Kako se sječam naljepnica na motoru ventilatora je crna a natpis Yate Loon je ,mislim, zlatne boje..
Za ventilatore u kučištu sam gore već napisao što znam.
Citiraj:
Autor Uber Gosu
Osobno sam uvjerenja ta nepostoji kruce i opcenito stabilnije kuciste od cuftek-tornja, ove mane sa kavezom i 92mm sranjima sam ja ubodnom pilom davno rijesio, napred imam 2x120mm sa filterom a otraga 2x120mm, zracni tunel nenadjebiv definitivno, masa tornja ubija vibracije, uglavnom jos samo dizajn(ali mi se fakat neda trosit pare ni vrijeme) i bog bogova.
Da nebi ispalo da svoga konja hvalim cijenim i CM690 koji je definitivno ljepsi i bolji ako se nemislis zajebavat ubodnom pilom, ostalo za mene nema kompromisa
A po cijeni cuften mislim da nema konkurenciju jer TT, CM, Lian Li, Antec... u tom rangu kvalitete imaju malo vise cijene, opet ponavljam da nemam cufteka imao bi CM690 ili stackera.
|
Nisam siguran da je zračni tunel idealan u tim Chieftecovim big towerima, jer zrak ulazi "pod kutom" na kučište, pa dalje "skreće" uzdužno uz kučište.
Mislim da na tom dijelu zrak "gubi brzinu" jer ventovi u biti pušu u bočnu stranicu za razliku kad ulazi sa prednje maske.
Također, ne mislim da BIG tower više ubija vibracje od ovog kompaktnog mini towera, zbog toga što su bočne stranice razapete između većih duljina pa lakše mogu rezonirati.
Svaka čast Čifteku, ali ipak mislim da ni jedno njihovo kučište nije vrhunac izvedbe unatoč kvaliteti i robusnosti.
Npr. mene malo brine to što napajanja usisava zrak iznad samog Sonic Towera i grafičke.
Rješenje kod npr. CM690 je IMHO ipak bolje da napajanje usisava nezavisan zrak koji je van kučišta.
Tako se osigurava i bolje hlađenje napajanja i tiši rad napajanja jer u napajanje ulazi hladniji zrak iz vana pa se vent ne vrti previše.
Također organizacija kabela na CM690 je puuuno bolja.
Međutim IMHO WH-02-BB puno je elegantnije, "zrelije" i čvršće kučište, pa sam ga izabrao kao kompromis između CM690 i skoro duplo skupljeg Anteca P182.
Citiraj:
Autor Valg
Jedino što bi ti ja preporučio su kotačići za kućište, jer su mrak i stvarmno su korisni, jer je kućište masivno!
Evo i na mom su se nedavno uselili, i prezadovoljan sam! 
|
Ovaj mini tower će stati na radnom stolu pored monitora.
Razlog je vjerovatno manje usisavanje prašine, a i nije mi drago da ga se lupa usisivačem ili slučajno nogom
Također stati će "godinama" na stolu, na istom mjestu i tiho raditi 24/7.
Sama pomisao na micanje kučišta, pa makar i 10cm me ježi

, a pomisao na kotačiće mi psihološki kvari dojam robusnosti i stabilnosti složenog stroja.