View Single Post
Staro 03.12.2008., 21:51   #698
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
Evo ja doso nakon 48h s posla Vec sam jednom bio rekao da nema smisla pisati nikakve tutoriale jer se stvari razvijaju iz dana u dan, izlaze nove ploce, graficke distre, update-i. Jos malo pa i novi Leopard. Ko bi to nadopunjavao? Evo pogle nicko-in tutorial na PCexodusu, to je pisano prije cca godinu dana i taj je tutorial vec debelo zastario. Hrpa stvari se promijenila. Sve i da se napise tutorial, opet bi se sve svelo na tonu pitanja i nejasnoca. Tutorial ne, ali nekakav okvirni FAQ da. S time da sumnjam da cu sudjelovati u tome, jer a) smatram da vec postoji i vise nego dovoljno informacija na OSX86 projectu (wiki i IM forum) b) da prostite, Mac/Hackintosh zajednica se zasicuje svakojakim narodom (da me nebi krivo shvatili, ne mislim da je to samo za odabrane, nedobog), c) vjerojatno cu ici na pravog Macana u skorije vrijeme. Uostalom i ja sam poceo od nule i nikoga nisam gnjavio i pitao i na kraju sam uspio sam sve sloziti da radi. Tak da, uz malo truda i informiranja sve se da upogoniti ako se prate osnovne preporuke hardvera, koje tako lijepo postoje u obliku compatibility listi (doduse nisu najazurnije, ali generalno se moze dosta precizno odabrati prilicno kompatibilan hardver).

EDIT: zaboravio sam nadopisati da put od odabira hardvera do vrlo funkcionalnog Hackintosha nije jedna noc ili jedno popodne, vidim da neki ocekuju da ce to sve srediti u par sati. Nema nista bez metode pokusaja i pogresaka, pogotovo ako netko to radi prvi put. Dajte si malo vise volje, vremena, truda i isplatit ce vam se garantirano
Znam da je nezahvalno, ali ni ja nemam vremena. Sinoć jedva uspio pojest travničke čevape velike x2 sa kajmakom.
Citiraj:
Autor Shuky Pregled postova
Unistio mi disk utility iz ideneba 3 diska, 2pata ( i to tako da vise nisu butabilni) a jedan sata ( koji je izgubio smart i 320 gb) vindowsi vide 8GB.
Eto toliko,koliko sam shvatio ima 3 mbr-a; guid,apple-risc i mbr-dos. Katastrofa. Ima li tko firmware za st3320613as, pretpostavljam da je zbrisan dio frmware-a koji se nalazi na disku. Uzas!
Kralju, pa nemože Disk Utility raditi na disku MBR/GUID...
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Kog ti vraga delaš?
imam pet diskova u stroju (ukupno osam particija) i nikad mi ništa nije syebao
kak ti disk utility može zbrisat firm?
Citiraj:
Autor Roberto Pregled postova
Ovo ne razumijem? Formatirao sam diskove iz disk utilitya preko stotinjak puta, s više od desetak distri, nikad nikakvih problema, nikakve particije nisam gubio, a kamoli oštetio diskove, ''najveći problem'' mi je bio taj što mi je nakon instalacije OSX prebacio aktivnu particiju, što sam kasnije lako vratio...
Ja nikad problema nisam imao.
Baja 001 je offline