03.12.2008., 21:51
|
|
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^
Evo ja doso nakon 48h s posla  Vec sam jednom bio rekao da nema smisla pisati nikakve tutoriale jer se stvari razvijaju iz dana u dan, izlaze nove ploce, graficke distre, update-i. Jos malo pa i novi Leopard. Ko bi to nadopunjavao? Evo pogle nicko-in tutorial na PCexodusu, to je pisano prije cca godinu dana i taj je tutorial vec debelo zastario. Hrpa stvari se promijenila. Sve i da se napise tutorial, opet bi se sve svelo na tonu pitanja i nejasnoca. Tutorial ne, ali nekakav okvirni FAQ da. S time da sumnjam da cu sudjelovati u tome, jer a) smatram da vec postoji i vise nego dovoljno informacija na OSX86 projectu (wiki i IM forum) b) da prostite, Mac/Hackintosh zajednica se zasicuje svakojakim narodom (da me nebi krivo shvatili, ne mislim da je to samo za odabrane, nedobog), c) vjerojatno cu ici na pravog Macana u skorije vrijeme. Uostalom i ja sam poceo od nule i nikoga nisam gnjavio i pitao i na kraju sam uspio sam sve sloziti da radi. Tak da, uz malo truda i informiranja sve se da upogoniti ako se prate osnovne preporuke hardvera, koje tako lijepo postoje u obliku compatibility listi (doduse nisu najazurnije, ali generalno se moze dosta precizno odabrati prilicno kompatibilan hardver).
EDIT: zaboravio sam nadopisati da put od odabira hardvera do vrlo funkcionalnog Hackintosha nije jedna noc ili jedno popodne, vidim da neki ocekuju da ce to sve srediti u par sati. Nema nista bez metode pokusaja i pogresaka, pogotovo ako netko to radi prvi put. Dajte si malo vise volje, vremena, truda i isplatit ce vam se garantirano 
|
Znam da je nezahvalno, ali ni ja nemam vremena. Sinoć jedva uspio pojest travničke čevape velike x2 sa kajmakom.
Citiraj:
Autor Shuky
Unistio mi disk utility iz ideneba 3 diska, 2pata ( i to tako da vise nisu butabilni) a jedan sata ( koji je izgubio smart i 320 gb) vindowsi vide 8GB.
Eto toliko,koliko sam shvatio ima 3 mbr-a; guid,apple-risc i mbr-dos. Katastrofa. Ima li tko firmware za st3320613as, pretpostavljam da je zbrisan dio frmware-a koji se nalazi na disku. Uzas!
|
Kralju, pa nemože Disk Utility raditi na disku MBR/GUID...
Citiraj:
Autor Wolverine
Kog ti vraga delaš? 
imam pet diskova u stroju (ukupno osam particija) i nikad mi ništa nije syebao
kak ti disk utility može zbrisat firm?
|
Citiraj:
Autor Roberto
Ovo ne razumijem? Formatirao sam diskove iz disk utilitya preko stotinjak puta, s više od desetak distri, nikad nikakvih problema, nikakve particije nisam gubio, a kamoli oštetio diskove, ''najveći problem'' mi je bio taj što mi je nakon instalacije OSX prebacio aktivnu particiju, što sam kasnije lako vratio...
|
Ja nikad problema nisam imao.
|
|
|