24.09.2008., 12:49
|
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Autor domy_os
Kod ovakvih "škakljivih" stvari se uvijek preporuča napraviti backup/image sistemske particije jer nikad ne znaš kada i zbog čega nešto može poći po zlu.
Da, možeš raditi na isti način kao i kod HP-a jer su slični chipseti u pitanju. Što se tiče drivera, u teoriji oba služe za iste komponente (što si mogao vidjeti u samim INF datotekama), ali osobno nekako više volim za AHCI staviti iaahci.inf, a za RAID iastor.inf.
Isto tako možeš i taj driver integrirati u instalaciju (nisam skužio jesi li to već napravio), zatim uključiti native SATA mod (zbog kojeg ćeš tijekom bootanja Windowsa dobiti BSOD) i onda napraviti repair s tom novonapravljenom instalacijom koja sadrži AHCI drivere.
|
To i želim. Hvala ti puno na odgovoru. Recimo kod ovog lenova bez problema sam instalirao Intel matrix storage drivere.i sad želim naživo ubaciti sata drivere (iastor.inf ili iaahci.inf) u već postojeću instalaciju, pa rebootati i u biosu checkirati sata native mode. znači mogu ići na update driver form specific location ili tako nešto. evo stavio sam dole upute. - Select Install from a list or specific location (Advanced), hit Next
- Select "Don't search. I will choose the driver to install", hit Next
- Select Have Disk
- Browse to the Driver folder and highlight the iastor.inf file, hit Open
- Select Ok
- Now you should have a list of controllers. **WARNING** Selecting the wrong controller for your computer will prevent it to boot, causing BSOD. Make sure you select the right controller for your particular computer ! See this thread on HP forums for the controller inside some laptops: http://forums.itrc.hp.com/service/fo...readId=1057792
- You'll get warned that installing the device driver is not recommended, click Yes to continue installing
- Click Finish
- Click Yes to restart your computer
- When your computer boots up, you need to to enter the BIOS. Change SATA Native Mode to Enabled, save changes and exit.
- After you log into Windows, your computer will find the "new" hardware. Wait until you get the popup message to restart your computer, say Yes to restart one last time.
e sad me zanima je li ovaj controller? na lenovu u device manageru je pod controller dijelom prvi po redu:
Intel(R) ICH8M 3 port Serial ATA Storage Controller - 2828
znači njega bi trebalo označiti i onda ovim gore postupkom odabrati iaahci.inf, a ne iastor.inf. Čini mi se da sam na svom hp8510p odabrao iastor.inf. puno ti zahvaljujem! bi li to trebalo biti sve? zanam da je rizično i da bi trebalo napraviti Bakup! još jednom puno hvala!
eto još mi je samo ostalo da stavim taj driver! s obzirom da je ovaj controller u pitanju Intel(R) ICH8M 3 port Serial ATA Storage Controller - 2828 mislim da je sličan kao i za moj prethodni slučaj! ali nešto mi nije jasno. ove fajle koji si mi uspio izvući iz floppya su Intel_RAID___AHCI_Software_7.0.0.1020.znači to bi trebali biti RAID controlleri, onda bi trebao pokušati sa iastor.inf zar ne?
|
|
|