View Single Post
Staro 21.09.2008., 03:00   #2
opasnazona
Registered User

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor Marko9188 Pregled postova
Prije tjedan dana sam kupio novi HP 6720s sa free dosom...skinuo drivere i ubacio XP unutra...laptop normalno radi, no međutim kada radi samo na bateriji ne ugasi se nakon što mu snaga baterije padne na određeni %....
Dogodi se to da je u control panelu - power optionsu podešeno da se laptop automatski ugasi kada snaga baterije padne na 5% laptop se ne gasi klasično tako da se xp odlogira ...i da piše "windows is shutting down"....nego si prekine struju ko kad bi držal gumb za paljenje 4 sec.....
Prvo sam mislil da sam mu ostavio premalo % baterije da se ugasi....no probao sam narihtati nakon toga da se ugasi na 50% snage....no i dalje se ista stvar ponavlja......Nakon toga sam stavio da na 5% učita batch file koji bi ga ugasio ...c:\windows\system32\shutdown.exe -s -t 0 ....ali onda se neće uopće ugasit sve dok mu apsolutno ne ponestane struje u bateriji da bi mogao raditi......tako da i ta opcija otpada.....

Ako neko zna u čemu je fora....molio bih ga da odgovori......
da, to je "normalno" ponašanje... tak se svi odmah ugase bez "procedure"...

isto tako, s navedenim batch fileom tj. sa tom naredbom sam imao takvo iskustvo da na nekim XP-ima radi bez greške, a na drugima uopće neće radit kao da uopće nije zadana komanda shutdown...

Umjesto toga, možda je rješenje da odabereš da ti laptop ode u standby kad dođe na critical... puno bolje nego nasilno gašenje windowsa...
opasnazona je offline   Reply With Quote