Citiraj:
Autor Rak
Što se mene tiče, to je samo još jedan potencijalno opasan program.
|
Citiraj:
Autor stuc
Istina, no ponajviše za tvoj džep.
|
Ne znam baš da je tako. Ja dobijem disk i probam ide li nešto iz njega van. Ako ne ide, nije moj problem. Ali zato često postane i ozbiljan financijski problem onome tko se igrao da raznim programčićima. Ja tu ništa ne gubim, samo potencijalno mogu nešto zaraditi. Igrač je onaj koji gubi.
To ne bi trebao biti moj problem ali nisam zadovoljan kada čovjek sav utučen dolazi po svoj disk na kojem su bili podaci dok se on nije počeo igrati s njim. Tada više nisu novci u pitanju. Moja usluga nije skupa u usporedbi s podacima. Sve bi dali samo da dođu do podataka. Vidio sam to previše puta.
Bilo je i onih slučajeva koji su zbog igre sa raznim programčićima uspjeli otežati spašavanje podataka i time uvečati cijenu postupka. To meni ide u đep pa ne kažem da je to dobro za tebe jer ću ja više zaraditi.
A zašto je opasan HDDR?
Opasan je zbog toga što svi programčići za Data Recovery nailaskom na bad sektor pokušavaju 32 puta pročitati što piše. U slučaju fizičkog oštećenja ploče (manjeg) glave često zaruju po ploči i time u potpunosti unište hard disk ili se teško oštete. Kako nije uvijek fizičko oštećenje diska, tako i kažem da je potencijalno opasan.
Ja ne određujem što će netko raditi sa svojim diskom. Samo dajem iskrenu preporuku ukoliko su mu podaci važni.
Od korisnika PCE se neću nikada obogatiti (ipak sam ja samo šljaker, a ne vlasnik). Čak se neću ni naraditi od diskova korisnika PCE. Problem nastaje kada eminentni stručnjak za diskove sa PCE uzme HDD Tune i počne testirati umirući disk neke firme na kojem se nalaze važni podaci za istu. Pa da vidi oće li do kraja crknuti. Odgovor je uglavnom da hoće. Buš pukla? BUUUUM! I tako napravi daleko veću štetu nego da ga nije pogledao.
Uglavnom kod preporuka koje dajem kažem što je bolje NE raditi. Rijetko kažem što napraviti s njim, kao da se nosi kod mene (zbog sukoba interesa). Ono što je potrebno napraviti ne smijem reći (opet zbog sukoba interesa) jer bi dobio nogu iz firme.
Uglavnom uspješno kližem između oštrih noževa Horze i Tora s jedne, i oštre olovke gazde s druge strane. Neki mi nikako ne olakšavaju. A njlakše bi bilo smijati se vratolomijama koje neki rade. Do nedavno je check disc bio sasvim dobra metoda spašavanja podataka tu na PCE. Sada već ima ljudi koji će umjesto mene znati što nije dobro za disk.