Citiraj:
Autor MAHER
a cuj ajde vi meni recite cime slusate mjuzu,
|
Winamp. Najviše zbog navike.
Al' zanimljiva mi je stvar kod Foobara...svi spominju po vodičima; može ovo, može ono, ima plagina milijun, ima skinova, prilagodljiv je, bla bla.
Ja sam neki čudan fikus pa mi je kod playera dosta da ima play i stop tipku. Kada to ukinu u Winampu onda prelazim na nešto drugo.
Zvuk neću spominjati jer ga se ne spominje niti po vodičima za foobar. Valjda to nije bitno. Al svejedno da spomenem; probao pravi blind test i meni je zvuk isti i ovako i onako...ili ako ne isti onda toliko sličan da ja ne čujem razliku. Blago meni.
Citiraj:
Autor Fleks
Ajde bas javi kak ces bit zadovoljan. Zivo me zanima, jer i ja sam malo gledao to cudo.
|
Opjevat ću je danas ili sutra pa ovdje okačim. OT. na OT.
EDIT:
Evo mini recenzije E-MU 0202:
Nakon pretrage za USB zvučnom koja će imati što manje (meni) nepotrebnih stvari odluka je pala na E-MU 0202.
Revizija onoga što se dobije:
1. Zvučna s vrlo malo šuma. Ne šušti ni na slušalicama niti na zvučnicima. Zvučnu razliku između 1/8" izlaza i posebnih L i R outputa ja iskreno ne čujem. Kabel slične kvalitete korišten u oba slučaja kod isprobavanja. Na Altec Lansing 221 desktop zvučnicima nije bitno bolji zvuk osim što je bas prilično smireniji u odnosu na Audigy 2 NX. Izgleda da je Creative po defaultu pojačao to područje na Audigy 2. Kod spajanja na pojačalo i stereo zvučnike razlika u zvuku je više uočljiva. Kao slušanje CD-a preko Vivax DVD-a i nekog osrednjeg CD playera na prosječnom hifi-ju. Muzikalnije zvuči.
2. Solidan izlaz za slušalice. Osim što nema šuma izlaz je dosta jak da potjera i slušalice s više ohma. Mada AkG s 55 ohma koje ja ubadam još uvijek treba tjerati preko dodatnog pojačala. Na Audigy 2 NX je izlaz za slušalice bio dosta slabiji a šum koji je davala, unatoč tome što je USB, je iritirao.
3. Jako solidan ulaz za mikrofon. XLR Neutrik i amaterski 1/8" priključak. Nema fantomski ulaz ali za kućna nasnimavanja s "sve po 13 kn" mikrofonima ili nekim malo boljim dinamičkim dušu dalo. Evo i zvukovnog primjera:
Sva tri samplea su snimano istom procedurom (jeftini "sve po 13 kn" mikrofon, isti položaj mikrofona, Audacity softver, akustična gitara osim;
Prvi snimak je sniman preko Audigy 2 NX zvučne i dao sam sve od sebe da izvučem što glasniji ali koliko-toliko čisti zvuk.
http://www.box.net/shared/1rquj2t0co
Drugi snimak je sniman preko E-MU 0202 s stišanim input gainom
http://www.box.net/shared/mpcrqezggk
Treći snimak je s E-MU 0202 ali s pojačanim gain inputom na nekih 60%
http://www.box.net/shared/zptbmx4sgs
Očito puno manje šuma i čak se malo i zvuk poboljšao. XLR priključak nemam s čim isprobati ali pohvalno je što su se potrudili okačiti Neutrik a ne neki noname.
4. Kvalitetni drajveri (za sada). Bezbolna instalacija drajvera , manje iritantni od klasičnih Creativovih, manje zauzima resursa, nikakvih šarenih prozora s milijun podešavanja, Asio preko Guitar rig 2 radi kako bog zapovjeda.
5. Direct monitoring. Radi O.K. Ne koristi zaobilaznicu, bez latencije i bez softvera daje zvuk s inputa na zvučnike.
5. Solidan komplet softvera.
6. Malo zagrijavanje. Audigy 2 NX bi postajala vruća nakon nekoliko sati korištenja što baš i nije na zdravlje ugrađenim komponentama a i notepad korisnicima nije zgodno. E-MU se tek mlako ugrije.
Revizija onoga što se ne dobije:
1. Kvalitetno kučište i potovi. Ne mogu se oteti dojmu da se za ove novce može dobiti nešto bolje od plastične kutije i potova koji odaju jeftinoću. Pa to bi ih koštalo samo par dolara više.
3. Kompaktno kučište. Nisam otvarao da provirim popunjenost kutije ali izgleda poprilično veliko kučištena desktopu. Veće nego što se čini na slikama. Dokaz kvalitetne izrade ili glumljenja veličine? Nemam pojma.
2. SPDIF i Optical out. Meni iskreno ovo ne fali ali nekome bi moglo nedostajati.
Ostalih negativnosti se ne mogu sjetiti. Možda nakon nekog vremena se otkrije, imam ju tek 2 dana. Ali za 864.28 kn koliko košta u Diskont24 s dostavom je ,nekome kome ne treba 5.1 zvuk i EAX đinđe a povremeno nešto nasnimava ili treba kvalitetni izlaz za slušalice ili spaja komp na hifi, prilično dobra kupovina.
Uh, dosta sam se raspisao, lijen sam za pisati duge postove. Još da okačim IMHO i to je to.