Citiraj:
Autor Dodos
Slično treba izgledati i kod tebe, samo isključi DHCP. WDS nemoj koristiti jer u najboljem slučaju možeš imati samo WEP enkripciju, a treba ti WPA. Čudno mi je da ne možeš naći IP address opcije...
EDIT: Sorry, nisam te shvatio da želiš bežično povezati ova dva routera. Trebao bi samo isključiti DHCP i postaviti Buffala u WDS mode

|
da, postavim ga u WDS mode (ima prekidač na dnu Buffalo rutera) tj. velim mu da bude Acces point a ne Router. Odem točno tu di si pokazao na slici i odaberem "enable in WDS Dedicated mode" (ili trebam ovu drugu opciju, samo "Enable"?). Dobijem poruku damoram disejblat Auto Channel (ok, ali koji onda da stavim?) i da moram WPA-PSK stavit u WDS mode.
I ok, logikoms tvari, ja to napravim i stavim kanal 5 jer nemam ideje što da tu stavim. I odaberem opet da se WDS mode enajbla i on ga enajbla i to je to... nit vidim gdje dal se on vidi da ST-om nit net radi...
I da, kad to podesim onda se više nemogu prek LAN-a spojit sa Buffalom. Dobivam vezu sa žutim trokutićem...
Citiraj:
Autor Dodos
EDIT 2: Kakve su ti postavke pod Network Connections, TCP/IP properties? Kod mene je 192.168.1.252 adresa Buffala, koji je i internet Gateway, tj. radi PPPoE konekciju.

|
tu je sve na automatski... no nisam siguran di si to otišo: ja sam spojen sa kabelom na Buffalo i imam LAN konekciju prema njemu koja je podešena Automaticly... mislim, ak tu upisujem IP adrese onda to mijenjam na LAN kartici u kompu, dakle veza između mog kompa i Buffalo rutera, a ne IP od Buffalo rutera prema ostalim uređajima???
PS
Instalirao sam od Buffala onaj Client manager 3 softver i koliko vidim on ima kao prikaz jačinu snage wireless signala i tako, no javlja mi da ne postoji nikakav Wireless adapter... mislim, jel on može uopće komunicirat prek LAN-a sa Buffalom? Znaš možda kak se koristi taj softver?