Citiraj:
Autor Željko B
Možete li mi pojasniti situaciju:
1) Sapphire ATI HD 4850, skinuo sam stock cooler i stavio Accelero S1 rev.2 (pasivno), ali nemam ništa na voltage regulatorima. Nakon 15 minuta opterećenja u zahtjevnoj igri temperatura GPU je izvrsna, ali se računalo restarta (pretpostavljam grijanje regulatora)
|
Željko, definitivno ti treba neki ventilator na tome, da puše na VRM-ove i memoriju, to je uostalom i preporuka AC-a za jače grafičke. Čitam da imaš wind tunnel, al očito nije efikasno usmjeren, tj vjerojatno ti zrak nedovoljno prelazi preko same grafičke (ako sam dobro shvatio vuče pretežno preko CPUa, što je i normala za takav setup). Al turbo modul će bit dovoljan ja mislim.
Btw, za sve, još jednom - turbo modul je praktički jednak po efikasnosti kao i 120mm vent na niži okretajima (tipa Zalman na 7V ili neki silent tipa mog Glacialtecha koji se vrti na nekih 900rpm), samo je mrvu skuplji i puno tanji
Astral, Denzil, Gilbert - hvala na informacijama za 4850! Evo baš sam se vratio s mora, čitam review za reviewom i gledam AC site (sad i službeno piše da podržavaju i 4850 i 4870) i planiram shopping. Moj Accelero je rev 1 al valjda će bit sve ok s visinom, ako sam ga nagurao na svoju X1950PRO (sa papirom između coolera i pokojeg kondenzatora

) onda će i na ove bebice koje nemaju tako visoke elemente..
I hvala na informaciji da 4850 pada sa extrema na sigurnih 40C sa 2x80mm (dakle 1x120mm). Sad se samo nećkam... uzeti 4850, stavit S1 i clockat do bola (s njim mora ić blizu 800MHz jer je čip isti kao 4870), ili pričekat da stignu i 4870 pa dat malo više novaca za GDDR5..hmmmm

U svakom slučaju, moja X1950 bye bye.. iako me dobro služila
P.S. Idem skoknut u Denzilov 4850/S1 thread