Citiraj:
Autor SilentException
...ti si sad meni nabrojao 3 razloga (bespotrebno) jer ce se iste stvari desavati i sa drugim ventovima koje stavis (tj. si stavio)...
evo ti i (bespotrebno) rjesenja:
1. umjesto plastike montiras ga sa silikonskim drzacima (ili gumenim): http://www.quietpcusa.com/images/afm...gn_580x525.jpg
2. ... zatvori rupu i ne montiraj nista
3. ubodna pila u ruke i rezi!
a ono "ooogromna razlika u omjeru CFM/dbA" tu malo pretjerujes ili zelis opravdati utrosene novce,
jer:
1. cisto sumnjam da doma imas profesionalnu opremu za mjerenje cfm ili dba da bi mogao objektivno izmjeriti
2. na spcr ju imaju i mjerenja su pokazala svoje. obrati pozornost da su mjerenja izvedena u zraku i zaboravi sad na vibracije i curenje ulja (btw to curenje ce se desavati na svakom kojeg stavis u horizontalu a sleeve bearing ventovi popularni po svojem tihom radu inace nevole horizontalu)
btw. dobar izbor scythe (fluid dyn bearing). njih sam i ja drzao unutra 
|
Ma ja samo volim potkrijepit svoje tvrdnje argumentima, nista drugo
1. Samo sam ga stavio na 7V + najmanja brzina na regulatoru (a imam i sklopku na njemu i uglavnom je na off, jer mi je nepotreban za "idle-anje")
2. Za ovaj gornji, imam Mugena tak okrenutog tak da puse prema gore i predaje zrak Minebea-i (ipak po nekoj logici topli zrak ide prema gore)
3. Trebat cu nabavit ubodnu
Za CFM/dBA koristim vrlo jednostavnu metodu... temperature u case-u su manje/iste, a ventove ne cujem (prezadovoljan

)
A sto se samog Scytha tice
tnx (dugo sam trazio "pravi" case vent, odnosno da ima tisinu u "idle-u" i protok u "load-u") on je preko MFC-1 na ~6V
@mod sorry na OT-u