Namjeravam uskoro format c:\ pa ne znam što da instaliram. Trenutno koristim XP SP2 i nemam problema, osim što je sve već pomalo sve u banani od silnih instalacija i deinstalacija, te bi htio malo osvježiti strojček prije ljeta.
Kakva su vaša iskustva s Apache/php/MySQL kombinacijom na Visti (x86 i x64) jer mi je to jako bitno? Sve mi uredno radi s XP SP2 pa pretpostavljan da niti na SP3 ne bi bilo problema, ali nastojim uvijek biti u korak s tehnologijom, pa tako i operativnim sustavom, jer je svaka slijedeća verzija slična prethodnoj (u većini slučajeva) pa nisu potrebne velike prilagodbe.
U istoj sam nedoumici bio kada je izašao XP (prelazak sa 98 SE), znam da sam ga nabavio među prvima odmah nakon izlaska u Americi, i kako su ga svi pljuvali na početku, možda i više nego Vistu jer je stvarno bilo malo drivera za XP i bili su užasni, pogotovo za gamere. No, unatoč svemu, instalirao sam ga i nisam požalio, na početku je bilo problema, ali nakon što su driveri izašli, a kasnije i SP-i stvar se okrenula na puno bolje. Ušao sam u "štos" s XP-om i prije nego ga je većina isprobala i prekopao po svim mogućim i nemogućim opcijama, isprobao sve nove mogućnosti, tako da sam može se reći imao veliku prednost pred ostalima kada je krenula masovna instalacija XP-a.
Na Vistu bih išao prvenstveno zbog novog IIS-a i da budem u korak s vremenom, ma koliko to glupo zvučalo. I kada sam instalirao XP svi su me pljuvali da to ništa ne valja, da je 98 SE zakon, ali nakon nekog vremena sve se okrenulo u moju korist, a tada sam ga znao do "svakog" detalja (podešavanje, servisi, optimizacija itd.).
Od software-a najviše koristim Adobe CS3, Corel, MS Office, Apache/IIS kao web servere za lokalno testiranje aplikacija, te MySQL i MS SQL kao baze, i ostale stansradne programe: Nero, MPC, AVG Free itd.
Ako je XP i do 10-20% brži to mi ne igra neku ulogu, glavno da je sve ultra stabilno jer komp služi i kao mali test web server.
EDIT: zahebao podforum, molim prebaciti u OS.