Citiraj:
Autor prljavi bluzer
Skinuo sam grill od venta, maknuo onaj komad plastike i stavio drugi ventilator.
U surfanju i sličnom se uopće ne čuje više, no u 3d-u ventilator urla i puše izuzetno jako zbog velikih potrošača. Zrak koji pritom izlazi uopće nije vruć. Kako mu srediti tu regulaciju?
|
Koji vent si stavio? Pošto nemaju svi ventovi istu brzinu vrtnje i (linearnu) karakteristiku kao što možeš vidjet
ovdje
Mojeg hladi Scythe Minebea 1600rpm i uz otvoreno kućište se vent u idle-u ne zamjećuje, dok se u load-u malkice čuje (udaljenost<1m) zvuk protoka (koji praktički nestaje zatvaranjem kućišta).
Citiraj:
Autor gunther
Mislim da Corsair VX550 ima regulaciju da kada vent radi najsporije radi na nekih 4V
|
Yep, a Slip (1900rpm) na ~4V ima <400rpm (<18dBA), što je uglavnom nečujno sa 1m.
Citiraj:
Autor srale7
da ne otvaram novu temu, imamn Vx450 i sad kad je u sobi nekih 28 C, i kad jako opteretim komp, znaci Crysis, napajanje se toliko ugrije, da jednostavno nije moguce drzat prste na njemu duze od 2-3 sekunde.. brinem me to jer sam ja stavio filter ispred njega, da mi ne vuce prasinu u napajanje, vec sam to tu i pitao ali svi su rekli, da ako ga filter stopa, da ce si on sam pojacati okretaje..
I sad sta mi je ciniti? molio bi da vlasnici svojih VX450 prokomentiraju temperture napajanja pri opterecenju..
hvala
|
Hmm to mi poprilično sumnjivo, jer je VX550 u P182 na otprilike 45°C max (E6750@3.8 uz 1.45V i 2900Pro@860/1920).
Na tvojem mjestu ne bi se previše zamarao prašinom unutar PSU-a koliko temperaturom (povećanjem se poprilično skraćuje radni vijek).
Možda je bolja ideja stavit tu
čarapicu na usisni vent nego na Corsa.