View Single Post
Staro 26.05.2008., 22:26   #596
Quantum
Make it so

Quantum's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Quantum za početak korisri Edit ili multiquote da ne postaš dva puta zaredom
Heh, malo sam bildao post-count...

Citiraj:
Što se mase coolera tiče koristio sam i još uvijek koristim svakakve grdosije (SonicTower, Zalman 9700Cu, BigTyphoon, TR Ultra, Scythe Infinity....) i nema nikakve ali baš nikakve bojazni od lomljenja ploče u bilokakvom smislu. Čak niti kad pomičeš kućište.
Dakle te priče oko mase i momenta koji on vrši na ploču zaboravi jer ne vrijede pišljiva boba.
Znači, čak smatraš da ga ne treba niti silkom učvrstiti bočno na kućište?

Citiraj:
Dalje ono što si postao vezano za Wolfdale nije TDP nego neka pretpostavljena potrošnja procesora obzirom na ulazni napon. Wolfdale ima TDP od 65W.
U pravu si, malo sam poslije tražio i zaista je to 65 W. Onih 33 W je djelovalo nestvarno.

Misliš da Scythe Ninja nije sposoban to ohladiti uz jedan 92 mm fan na istočnom boku koji upuhuje i dva 80 mm koja u neposrednoj blizini ispuhuju van?

Citiraj:
Što se OC-a tiče, dizanje napona nema nikakve ali baš nikakve veze sa množiteljem procesora već se on diže pri pojavi nestabilnosti procesora kod overclockinga
Što kažu iskustva - koliko tih 45 nm izdrži? Gledao sam malo thread o OC-u Wolfdalea ovdje, pa neki spominju 1.5 V.....pretpostavljam da ovisi o primjerku?

Citiraj:
Autor Vin EuroDizel Pregled postova
Wolw ti dobro kaze, danasnje ploce imaju multilayer PCB i treba to polomiti. Treba zaista, a svaki malo jaci hladnjak ima backplate i montazu usarafljivanjem vijaka u isti. Stezes vijke dok ne cujes da krcka PCB Onda znas da je hladnjak dobro nalegao i nema mrdanja.
Ček, fakat to treba stegnut do krckanja?? Nemojmo ipak pretjerivati

Citiraj:
Jos jedano pitanje je kako ces kod Gigabytea iskontrolirati taj vent, posto im je soft lagana pljuga, ali dobro, uvijek ti ostaje opcija nabavke potnciometara ala Zalman rack.
Pojma nemam....nisam vidio uopće njihov softver u detalje, već samo znam da imaju nekakve tri postavke s kojima valjda kontroliraju PWM. Nisam o tome niti razmišljao....ideja je bila da samo napravim nekakav propuh u kućištu, pošto napajanje i HDD (kao najveći generatori topline) imaju svoj vlastiti tunel i odjeljeni su od dijela sa pločom & stuff. To je trebalo biti dovoljno da držim sve na low settingsima i niskoj razini buke.

Potenciometar je zaista zadnja opcija, jer je totalno ne-elegantan.