Citiraj:
Autor Wolverine
Quantum za početak korisri Edit ili multiquote da ne postaš dva puta zaredom 
|
Heh, malo sam bildao post-count...
Citiraj:
Što se mase coolera tiče koristio sam i još uvijek koristim svakakve grdosije (SonicTower, Zalman 9700Cu, BigTyphoon, TR Ultra, Scythe Infinity....) i nema nikakve ali baš nikakve bojazni od lomljenja ploče u bilokakvom smislu. Čak niti kad pomičeš kućište.
Dakle te priče oko mase i momenta koji on vrši na ploču zaboravi jer ne vrijede pišljiva boba.
|
Znači, čak smatraš da ga ne treba niti silkom učvrstiti bočno na kućište?
Citiraj:
Dalje ono što si postao vezano za Wolfdale nije TDP nego neka pretpostavljena potrošnja procesora obzirom na ulazni napon. Wolfdale ima TDP od 65W.
|
U pravu si, malo sam poslije tražio i zaista je to 65 W. Onih 33 W je djelovalo nestvarno.
Misliš da Scythe Ninja nije sposoban to ohladiti uz jedan 92 mm fan na istočnom boku koji upuhuje i dva 80 mm koja u neposrednoj blizini ispuhuju van?
Citiraj:
Što se OC-a tiče, dizanje napona nema nikakve ali baš nikakve veze sa množiteljem procesora već se on diže pri pojavi nestabilnosti procesora kod overclockinga
|
Što kažu iskustva - koliko tih 45 nm izdrži? Gledao sam malo thread o OC-u Wolfdalea ovdje, pa neki spominju 1.5 V.....pretpostavljam da ovisi o primjerku?
Citiraj:
Autor Vin EuroDizel
Wolw ti dobro kaze, danasnje ploce imaju multilayer PCB i treba to polomiti. Treba zaista, a svaki malo jaci hladnjak ima backplate i montazu usarafljivanjem vijaka u isti. Stezes vijke dok ne cujes da krcka PCB  Onda znas da je hladnjak dobro nalegao i nema mrdanja.
|
Ček, fakat to treba stegnut do krckanja?? Nemojmo ipak pretjerivati
Citiraj:
Jos jedano pitanje je kako ces kod Gigabytea iskontrolirati taj vent, posto im je soft lagana pljuga, ali dobro, uvijek ti ostaje opcija nabavke potnciometara ala Zalman rack.
|
Pojma nemam....nisam vidio uopće njihov softver u detalje, već samo znam da imaju nekakve tri postavke s kojima valjda kontroliraju PWM. Nisam o tome niti razmišljao....ideja je bila da samo napravim nekakav propuh u kućištu, pošto napajanje i HDD (kao najveći generatori topline) imaju svoj vlastiti tunel i odjeljeni su od dijela sa pločom & stuff. To je trebalo biti dovoljno da držim sve na low settingsima i niskoj razini buke.
Potenciometar je zaista zadnja opcija, jer je totalno ne-elegantan.