![]() |
Nema zvuka na dvd-u
Kupio sam film na DVD-u no nema zvuka kada ga gledam preko DVD-a u racunalu. Kao player koristim Power DVD.
Na linijskom DVD-u kod frenda reproducira se normalno i slika i zvuk. Zna li tko o cemu se tu radi? |
fale ti odredjeni codeci za zvuk.
skini si nimo codec pack pa ga instaliraj. neznam napamet koji tocno ti treba, moguce nesto tipa mpeg2 audio decoder... |
Nema to veze s codecom. Kupi Power DVD. Ili neki drugi program za gledanje DVD-a.
|
imo sam isti problem, preinstaliro sam powerdvd al nije pomoglo...
nimo je pomogao :confused: |
Hvala na savjetima. :beer: Koristiio sam Power DVD (neku verziju s Bugovog DVD-a). Ono sta je zanimljivo je da s DVD-om nisam dobi nikakav software za gledanje filmova (vec neke gluposti) ali dobio sam s novom CD przilicom(?) program PowerDVD Platinum no ni s njim nije bilo zvuka. Nakon instalacije MicroDVD-a (paralelno s njim instalirao sam i neke codece jer su mi trebali i za Divix(AC3 filtar...) sve radi :clap: , pa neznam sto je tocno pomoglo. Jedino sta i dalje nemogu koristit Power DVD jer prikazuje sliku naopako,no ja sam zadovoljan i s MicroDVD-om.
|
Instalirao si previse toga pa ti se medjusobno kolju.
PowerDVD dolazi sa Cyberlinkovim mpeg2 i ac3 decoderom tako da mora raditi. Jel ti sigurno imas DVD u pravom smislu (mpeg2 i mp2 ili ac3) ili imas DivX na DVD-u? |
Rijec je o orginal DVD-u (kupljenom u ducanu tu u Ri-u u Rijeci) filma Lord of the Ring 1, ali i o drugim posudenim iz videokluba...
Probat cu sutra kad budem imao vremena jos malo prckati (instalirati,uninstalirati) da skuzim u cemu je tocno stvar. |
Kao što je Costa rekao svaki softwerski DVD player u paketu doalzi s svime potrebnim što se tiče zvuka i slike za gledanje DVD-a. Kod Power DVD se dešava to da kad se koristi krivi HM, jelte C**** (ona zabranjena riječ) on automatski javlja da je registriran ali nedaj zvuk van. Rješenje je naravno kupovina dotičnog ili nekog drugog DVD playera pa s time nema onda beda.
|
Znaci to je :D
Prvo sam zabrijal da mislis na CODEC pa si mislim kaj je tu zabranjeno :confused: a onda mi sine da mislis na C**** :D |
Ko ja? :D Sanjaš:clap:
|
eto da kazem da sam i ja imao isti problem sa jednim dvd-om koji je imao zvuk samo na najavnoj spici,a kasnije njic!dakle,nije stvar u playeru ili codecu,barem pretpostavljam.a u cem je pojma nemam!od codeca imam sta mi treba:ac3,xvid,divx.isprobao sam powerdvd,na kojem sam gledao sve prijasnje,microdvd,media classic,.. kada sam sripao ac3 zvuk na hdd,on je to doista i bio,moglo ga se je i cuti!izgleda da dolazi nova invazija dvd-a koja trazi kodiranje da bi se gledala? :smoke:
|
Ponavljam za one koji nisu culi: Za gledanje DVD-a trebate kupiti neki DVD player, npr. PowerDVD, WinDVD...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:22. |