PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   POMOĆ! kako srušiti xp i dići vistu? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=97091)

Gearsofwar 02.02.2008. 09:51

POMOĆ! kako srušiti xp i dići vistu?

evo ljudi kupio sam u vemilu hd3870 i slozio... upalio sam komp i pise xp... ja sam imao vistu... sad el netko zna kako srušit xp i dić vistu?????

yedwy 02.02.2008. 10:25

Što ti briješ?

coconut 02.02.2008. 10:33

Ti bi zbog HD3870 stavljao Vistu? Zašto? Ona radi i na XP-u.

flajpan 02.02.2008. 10:36

Citiraj:

Autor yedwy (Post 941350)
Što ti briješ?

Joj, kak ne kužiš, nova grafa mu je vistu pretvorila u xp :D

ontopic:
@Gearsofwar malo više detalja, može? - jesi li imao dual boot pa ti sad diže samo xp? ili?

Veki-os 02.02.2008. 11:08

M&d :D

IcyTexx 02.02.2008. 11:15

http://www.windowsvista.windowsreins...tallnewhdd.htm

Uživaj... I koristi google. Ima puno ljudi kojima je grafička kartica promijenila operativni sustav. :)
:P

Gearsofwar 02.02.2008. 11:18

inače vista podržava dx10 a xp ne... a hd3870 je dx10.1... ovako ja sam imao vistu na hardu, al sam ugrađivao matičnu, grafičku, ram i monitor.. ja sad imam samo xp a vista je nestala... valjda zbog nove matične su mijenjali windowse...

evo imam ovu matičnu: MB Gigabyte MA790X-DS4, sAM2, AMD 790X, 2x PCIE x16 CrossFire, SATA, FW, GLAN.... neznam zašto su morali windowse mijenjat...

darQ 02.02.2008. 11:23

ev imaš link majstore...

sam malo...ti si odfurao da ti "majstori" stave to sve sami pa su ti nakeljili xp...

pa jel to bilo tolko teško napisat...mislim ono...

Gearsofwar 02.02.2008. 11:31

a j****a... nije mi se dalo pisat... ali mislim da je preporučeno da imam vistu... i nema šanse da ostavim xp!!!! thanks mates for help!!!!

btw. sta znaci onaj boot koji se stalno spominje... ja prvi put nesto tako radim a u bugovima nema tako nesto tak da moze pomoc???

darQ 02.02.2008. 11:41

idući put se nama neće dat pisat da ti objasnimo...
kakav lik...
uostalom...koju će teb vražju mater vista...neš ti osjetit razliku budući da ni os ne znaš sam instalirat a kamoli još iskoristit vistine prednosti...
ajd ajd...nemoj gnjavit i sekirat...

yedwy 02.02.2008. 11:53

Kako srušiti XPe i dić Vistu?

Vrlo jednostavno - odeš kod tih istih "majstora" koji su ti to instalirali i objasniš im da ti nisi tražio da ti mjenjaju OS i da oćeš da računalo bude opremljeno Vistom koji su platio i to o njihoovom trošku (radnog vremena) po mogućnosti odma...

O pardon, pa ti nisi platio Vistu?

E onda na svoju odgovornost sam rješi problem (odeš u dućan) kupiš DVD Viste Home Premium recimo (možeš i Ultimate ali IMHO nema smisla ddodatna lova) i onda ljepo staviš boot DVD u čitač, bootaš s njega i sljediš upute...

Nemože bit jednostavnije...

E da i promjeni si te majstore koji su ti ugradili karticu, mislim ako ekipa samovoljno mjenja OS definitivno IMHO nemaš kaj njima nositi na servis bilo kakvu opremu...

darQ 02.02.2008. 12:04

da...to boot što ti ne kužiš je dost bitno :kafa:

Gearsofwar 02.02.2008. 12:13

toliko o ljubaznosti... trebo bi imat razumijevanja za one koji prvi put to rade a da im nigdje ne pise lijepo...

EDIT: evo još jedan vražiji razlog zašto moram imat vistu: driveri za zvuk od matične su kompatibilni samo za vistu...

nino 02.02.2008. 12:45

Citiraj:

Autor Gearsofwar (Post 941465)
....driveri za zvuk od matične su kompatibilni samo za vistu...

Bas nas zabavljas svojim biserima :D nastavi tako...:D

darQ 02.02.2008. 13:02

pa ice demon ti je fino stavio link di ti sve fino piše...al ne...teb je ljeno kliknit...

ev ja ću dat par naputaka:

ak imaš više particija...onda je c: ta na koju ćeš instalirat vistu...
fino sve što ti treba iskopiraj na d:

to je prvo što ti treba....

onda resetiraj računalo i uđi u bios i namjesti da ti starta ( boot je inače samo engleski naziv za proceduru sekvencijalnog pokretanja računala ) tj boota sa dvd/cd roma...
izađi i snimi...
resetirat će se, tutni visu u pogon, kad pita da stisneš bilo šta ak ćeš bootat s dvd-a, ti stisni bilo šta...

i to je to...samo slijedi upute sa ekrana ( ak te zanima kak će to izgledat, pogledaj onaj link koji sam gore spomenuo )

stvarno više ne znam šta da ti objasnim...

mali savjet: nemoj bit wussy neg već jednom tutni taj dvd i probaj sam neš napravit...nij to špansko selo, to su vindozeri hebote, pa i prosječni amer to zna instalirat...
ajd ajd, have no feer, nemoš niš zahebat... ;)

nino 02.02.2008. 13:19

Editiraj si onaj cijeli red gdje si pisao velikim slovima, admini su posebno alergicni na te rijeci.

Razer 02.02.2008. 13:34

3 godine na forumu i još nije naučio, ccc...

Baja 001 10.05.2008. 09:55

Pogjedaj >>ovde<< imaš dosta tipova kako to napravit, ako ti nije nešto jasno kontaktiraj me na PM ili MSN pa ću rado pomoći. Ovde dosta strvinara čeka da nekoga stave na M&D, imaju nekad dosta dobre razloga a nekad i ne, pa stoga se slobodno javi!

TomRi 10.05.2008. 10:03

Citiraj:

Autor darQ (Post 941481)
kad pita da stisneš bilo šta ak ćeš bootat s dvd-a, ti stisni bilo šta...

'bilo šta' bi mozda mogao izazvati nedoumicu,
bolje tipka 'Space' ili 'enter' :goood:

se netko sjeca Homera Simpsona i press any key...
a on: hmmm.where is 'ANY KEY'???

e pa ovo je pravi poziv,
za amere ce morati pisati press SPACE key, jer njih ovo buni previše
http://www.youtube.com/watch?v=1ZRYAUfGtqs

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:42.